View Static Version
Loading

projektiviikko 2019 Savonlinnan lyseon lukio

Projektiviikon aikana jokainen opiskelija osallistui itseään kiinnostavaan projektiin, jonka parissa työskenneltiin koko viikko. Projektit toivat vaihtelua normaaliin kouluviikkoon ja antoivat hienon mahdollisuuden tutustua eri teemoihin oppiainerajat ylittäen.
Projektiviikon ulkomaanmatkat suuntautuivat tällä kertaa Irlantiin ja Venäjälle. Vieraan kielen lisäksi opiskelijat oppivat paljon mm. paikallisesta maantieteestä ja kulttuurista.

Exploring the emerald isle

Exploring the Emerald Isle -projekti vei 20 opiskelijaa ja kaksi opettajaa Dubliniin opiskelemaan englannin kieltä sekä Irlannin maantiedettä ja biologiaa. Kokonaisuuteen sisältyi runsas retkiohjelma, joka tutustutti opiskelijat Irlantiin laajemmin. Opiskelijat suorittivat 15 oppitunnin laajuisen englannin kielen teemakurssin (Sustainability), jossa painopisteet sivusivat lukion kurssien mm. ENA3, 5, 7 ja 8 (suullisen kielitaidon kurssi) sisältöjä. Kurssista he saivat lisäksi erillisen englanninkielisen todistuksen.

Irlantiin tutustuttiin erityisesti maantieteen ja biologian näkökulmasta. Viikon ohjelmaan sisältyivät retket Malahiden linnaan puutarhoineen ja Howthin kalastajakylään, kokopäiväretki Wicklow – vuorten kansallispuistoon sekä käynti Dublinin Natural History Museumissa. Kansallispuistossa sijaitsevat Powerscourtin kartano ja sen ainutlaatuinen ympäristö sekä Glen­da­loug­h’n laak­so, jos­sa sijaitsee maailmankuulu kes­ki­ai­kai­nen luos­ta­ri­a­lue 500-lu­vul­ta, olivat näkemisen arvoisia paikkoja. Kurssiin sisältyi tehtäviä, jotka opiskelijat suorittivat kussakin käyntikohteessa.

Opiskelijat ja opettajat asuivat viikon aikana irlantilaisissa isäntäperheissä Malahiden kylässä n. puolen tunnin junamatkan päässä Dublinista. ​​

Kieltä ja kulttuuria viipurissa ja pietarissa

Kieltä ja kulttuuria Viipurissa ja Pietarissa -projekti käynnistyi jo talvella sähköisten viisumihakemusten täyttämisellä. Projektiviikon ensimmäiset päivät laadimme matkaa varten opasvihkoset Viipurin ja Pietarin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Lyseolla opiskelimme venäjän kieltä ja otimme selvää ruplan kurssista sekä raja- ja tullimuodollisuuksista. Lisäksi lyseolaiset tekivät esitykset Savonlinnasta ja Savonlinnan lyseon lukiosta Viipurin kouluvierailua varten.

Matkalle lähdimme torstaina yhdessä Savonlinnan yläkoululaisista koostuvan oppilasjoukon kanssa. Viipurissa lyseolaiset majoittuivat Viktorija-hotelliin. Perjantaipäivän aikana olimme vieraina Viipuri Gymnasiumissa, kävimme opastuskierroksella Alvar Aalto -kirjastossa, laitoimme venäläistä ruokaa Master Class -kurssilla ja tutustuimme omatoimisesti kaupunkiin. Viikonlopun aikana vierailimme Pietarissa, missä kävimme tutustumassa Grand Maket Rossija -pienoismallinäyttelyyn, Okeanariumiin ja Verikirkkoon sekä saimme nauttia kiinnostavasta kaupunkikiertoajelusta ennen kuin suuntasimme takaisin kohti Viipuria, Viipurin kauppahallia ja Karusel-ostoskeskusta. Palasimme Svetogorskin kautta Suomeen näyttämällä passejamme kuka viiteen, kuka kuuteen kertaan.

Tieteen, taiteen ja teknologian aihepiireihin tutustuttiin monen eri teeman kautta. Erityisesti toiminnallisuus teki projekteista mielenkiintoisia sekä opiskelijoiden että opettajien mielestä.

Anatomiaa ja fysiologiaa laboratoriossa

Projektiviikon aikana opiskelijat perehtyivät mm. ihmiskehon rakenteeseen ja toimintaan sekä niihin liittyviin sairauksiin. Teoriatietojen lisäksi elimistön toimintaa tutkittiin monipuolisesti kokeellisen laboratoriotyöskentelyn avulla. Opiskelijat mittasivat pulssia ja verenpaineita, selvittivät oman veriryhmänsä, kuuntelivat hengitysääniä sekä tekivät erilaisia aisteihin ja reaktioaikoihin liittyviä määrityksiä.

Torstaina ohjelmassa oli retki Lustoon. Vierailun aikana opiskelijat tutustuivat Luston museoon sekä vierailivat Luonnovarakeskuksen laboratoriossa. Tutustumiskäyntien lisäksi opiskelijat työskentelivät omien projektiensa parissa. Ohjelmaan kuului lisäksi luento biotaloudesta ja hyvinvoinnista.

Kuvataiteen paja

Pajaan oli ilmottautunut 11 opiskelijaa, joista yhdeksän osallistui aktiivisesti siihen. Toisena pajapäivänä vierailimme lyseonmäen väestösuojassa sijaitsevassa maakuntamuseon arkistossa. Arkistoon ja konservaattorin työhön tutustutti maakuntamuseon konservaattori Heidi Alanen.

Kukin opiskelija valitsi pajaprojektinsa omien mieltymystensä mukaan. Piirroksia ja maalauksia tehtiin eri aiheista ja erilaisin tekniikoin. Kooltaan suurempia töitä syntyi koulun kirjaston seinään maalattu metsäaiheinen kuva ja suuren kuljetuspahvilaatikon kylkeen maalattu värikäs lohikäärmeaihe.

Projektiviikon teoksista pystytettiin viimeisenä pajapäivänä näyttely “Lohikäärme linnunradalla”koulun kirjastoon.

Molekyyligastronomia

Molekyyligastronomia-projektiin osallistuneet 12 opiskelijaa tutustuivat ruoanlaittoon ja leivontaan kemian ja fysiikan näkökulmasta. Projektin kolme ensimmäistä päivää vietettiin Samiedun opetuskeittiössä, jossa valmistettiin (ja tottakai myös syötiin) oikeita ruokia ja leivonnaisia. Tieteen nimissä ruuan kanssa pääsi myös vähän leikkimään, kun tutkittiin keittolämpötilan vaikutusta kananmunien koostumukseen ja suurustustavan vaikutusta kiisselin rakenteeseen. Kaikki ei aina onnistunut ihan toivotulla tavalla, mutta ainakin sämpylät olivat oikein maukkaita, kuten myös viimeisenä päivänä leivotut kermakakut. Myös suklaan temperointi ja mansikoiden kuorruttaminen suklaalla jäi monien opiskelijoiden mieleen.

Projektin neljäs päivä sujui kokeellisen työskentelyn merkeissä Lyseon laboratoriossa, jossa tutkittiin muun muassa kohotusaineisiin liittyvää kemiaa ja maidon käyttäytymistä eri olosuhteissa.

Kaiken kaikkiaan viikko sujui hyvin ja oli virkistävää vaihtelua normaaliin opiskeluun verrattuna. Opiskelijat osallistuivat innokkaasti työskentelyyn – joskin teoriapuoli jäi aika ajoin muun työskentelyn varjoon. Kiitos SAMIedulle hyvästä yhteistyöstä, sekä Ravintola Majakalle, joka ystävällisesti lahjoitti projektiin tarvittavia ruoka-aineita.

Moon Camp

Moon Camp -projektin mahtava opiskelijaporukka pääsi viikon aikana tutustumaan Kuun olosuhteisiin ja avaruusmatkustamisen saloihin luentojen ja ryhmätöiden kautta. Avaruuslentojen historian ja nykyhetken valossa pohdittiin sen tulevaisuutta ja mahdollisuuksia. Viikkoon sisältyi myös konkreettista toimintaa: laskeutujan suunnittelua, rakentamista ja testausta, 3D-mallinnuksen harjoittelua, asumusten suunnittelua ja 3D-tulostusta sekä tutkimusrobottien rakentamista ja ohjelmointia. Jokainen opiskelijatiimi suunnitteli viikon aikana opittujen asioiden pohjalta oman avaruusmatkan eri vaiheineen.

Sekä opiskelijat että opettajat kokivat projektin mielenkiintoiseksi ja toimivaksi. 3D-mallinnus ja robotiikka olivat erityisesti opiskelijoiden mieleen, sillä niitä ei pääse normaalien lukiokurssien puitteissa opettelemaan. Opettajatiimin tehtävänjako antoi jokaiselle mahdollisuuden toimia omilla vahvuusalueillaan ja antaa opiskelijoille ajantasaista tietoa.

Pakohuone

Pakohuone-projektissa tutustuttiin pakohuonepeleihin ja niiden dynamiikkaan sekä suunniteltiin ja totetutettiin oma pakohuonepeli koululla.

Viikon aluksi opiskelijat tutustuivat pakohuonekonseptiin sekä erityyppisiin pakohuonepeleihin. Opiskelijat jakautuivat noin viiden hengen ryhmiin ja jokainen ryhmistä kävi pelaamassa yhden Activity Makerin kaupallisista pakohuoneista. Tämän lisäksi opiskelijat tutustuivat pakohuonepeleihin mobiilipelien, virtuaalisten pakohuoneiden ja valmiiden lautapelien avulla.

Tutustuttuaan pakohuonepelien rakenteeseen ja ideologiaan opiskelijat alkoivat suunnitella omien pakohuoneidensa toteuttamista. Liikkeelle lähdettiin toteutettavan huoneen teemasta ja tarinasta, johon opiskelijat suunnittelivat ensin itsekseen teemaan soveltuvia pulmia ja tehtäviä. Tehtävät ja pulmat esiteltiin ryhmän muille jäsenille, jotka testasivat pulmat ja antoivat palautetta niiden toimivuudesta. Opiskelijoiden itsenäisesti suunnittelemien pulmien ja niistä annetun palautteen pohjalta ryhmät alkoivat suunnittelemaan ja rakentamaan omia pakohuoneitaan.

Kun ryhmät saivat rakennettua pakohuoneensa valmiiksi, testasivat he ensin itse huoneensa toimivuuden. Tämän jälkeen kaikki ryhmät pääsivät pelaamaan muiden ryhmien toteuttamat pakohuoneet. Jokainen opiskelija toimi vuorollaan oman ryhmänsä toteuttamassa pakohuoneessa pelin ohjaajana seuraten pelin kulkua ja antaen tarvittaessa vihjeitä pulmien ratkaisemiseen.

Pelillinen tarinankerronta

Pelillinen tarinankerronta -projektiin osallistui noin kymmenkunta lukiolaisnuorta, joiden kanssa viikon aiheena oli tutustua twinery-ohjelmaan, jolla nuoret pystyivät koodaamalla luomaan erilaisia omia tarinoitaan sekä tuottamaan niistä pelejä.

Viikko starttasi mukavasti ohjelmaan tutustumisella ja peruskomentojen opettelulla. Ensimmäisenä harjoituksena nuoret tekivät omat tietokilpailut. Opiskelijat pääsivät nopeasti mukaan ohjelman käyttöön ja alkoivat tutustua ohjeiden avulla uusiin komentoihin sekä funktioihin, joiden avulla he saivat luotua omia hienoja tarinoitaan. Osa opiskelijoista kirjoitti tarinansa englanniksi.

Viikon aikana opiskelijat pääsivät myös testaamaan ohjelmoitavia robotteja sekä osallistumaan versus-hankkeen tuotospelien kehittämiseen. Viikko sujui oikein mukavasti ja osa peleistä käännettiin myös mobiiliversioiksi.

Projektin aikana nuoret osoittautuivat luoviksi ja luottivat verbaalisiin taitoihinsa käyttää vierasta kieltä luovassa työskentelyssä. Hienoa, jos tämä osaaminen ja taito näkyvät myös yhtä hyvin lukio-opinnoissa!

Yhteiskunnalliset ja hyvinvointiin liittyvät projektit antoivat opiskelijoille kokonaisvaltaista näkemystä teemoista. Aihepiireihin syvennyttiin monesta eri näkökulmasta ja opiskelijat pääsivät itse tutkimaan, toimimaan ja etsimään tietoa.

Globaali maailma

Projektissa oli tavoitteena tutustua globaaleihin ilmiöihin ja ongelmiin mutta myös niiden ratkaisuihin. Mahdollisia aihepiirejä oli runsaasti, mutta valmisteluvaiheessa nousivat keskeisiksi kolme näkökulmaa: kulttuurinen globalisaatio, globalisaation aiheuttama työelämän muutos sekä väestökysymykset.

Viikon aikana aiheista keskusteltiin ja kuultiin opettajien valmistelemat luennot. Lisäksi osallistuttiin Teknologiateollisuuden edustajan Esa Näätäsen luennolle Megatrendit ja tulevaisuuden osaaminen.

Väestö-aihepiiriin liittyvää muuttoliike-teemaa käsiteltiin vierailemalla Savonlinnan kristillisellä opistolla suomenopiskelijoiden ryhmässä. Ryhmissä käytyjen keskustelujen tavoitteena oli muun muassa valottaa niitä moninaisia syitä, joiden vuoksi maahanmuuttoa tapahtuu, sekä tutustua maahanmuuttajiin.

Teoriaosuuksien lomassa opiskelijat valmistelivat esityksiä valitsemistaan aiheista. Työskentelyä tauotettiin erilaisilla tietoiskuilla, keskusteluilla ja peleillä, mm. Seppo-pelillä. Viikon aikana valmistui kolme erilaista ja eri tekniikoilla toteutettua esitystä kulttuurisen globalisaation piiristä: urheilusta, musiikista ja muodista. Esitykset kuultiin ja nähtiin perjantaina tilaisuudessa, joka järjestettiin yhdessä Maailman synty -projektin kanssa. Yleisönä olivat myös kuvataideprojektin osallistujat.

Antamassaan palautteessa opiskelijat olivat kohtalaisen tyytyväisiä projektiin. Opettajien havainnon mukaan työpäivien tulisi seuraavissa projekteissa koostua selkeämmin erilaisista vaihtelevista jaksoista, mikä edesauttaa jaksamista ja työskentelymotivaatiota.

Maailman synty

Myytit ja tiede-projektissa tutustuttiin eri maailmanselitysmyytteihin ja niitä vastaaviin tieteellisiin selitysmalleihin. Maanantaina käsittelyssä olivat sateenkaaren ja kuunpimennyksen kaltaisten yksittäisten ilmiöiden tieteelliset ja mytologiset selitysmallit sekä myyttien luokittelun ja tutkimuksen perusteet. Tiistaina keskityttiin maailmankaikkeuden syntymyytteihin ja alkuräjähdysteoriaan, josta jatkettiin keskiviikkona ihmislajin erityisyyden ja yhteiskunnan alkuperän selitykseen. Projektin kaksi viimeistä päivää käytettiin kerätyn materiaalin analysointiin ja tuotosten viimeistelyyn.

Työskentelytapa ja tuotoksen tyyppi olivat erittäin vapaamuotoiset, vaikka ryhmät päätyivätkin lopulta varsin perinteisiin esitystapoihin. Tästä huolimatta viikko oli rakenteeltaan melko kaukana normaalista kiertotuntiopiskelusta ja oppiainerajat ylittyivät erityisesti eri selitysmallien analysoinnissa sekä opettajien välisissä keskusteluissa.

Mielenterveyden ensiapu 1

Kyseessä on Suomen Mielenterveysseuran kehittämä ja rekisteröimä 14 oppitunnin koulutus, jonka tavoitteena on vahvistaa kansalaisten mielenterveystaitoja. Projektiviikolla ohjaajina toimivat Piia Immonen Savonlinnan Kriisikeskukselta ja Sari Jäntti Sosterilta. Koulutukseen kuuluu Mielenterveys elämäntaitona -käsikirja, jonka Savonlinnan seudun Mielenterveysseura tarjosi projektiviikolla opiskelijoille lahjoitusvaroistaan.

Koulutus rakentuu viidestä osiosta, joita käytiin projektiviikolla läpi yksi osio aamupäivässään. Osiot ovat: 1) Mitä hyvä mielenterveys on, 2) Tunnetaidot, 3) Elämän monet kriisit, 4) Ihmissuhteet ja vuorovaikutus sekä 5) Arjen taidot. Kurssilla läpikäytiin osioihin ja teemoihin liittyvää tutkimustietoa Suomen Mielenterveysseuran koulutukseen tuottaman diamateriaalin avulla, katsottiin aiheita käsitteleviä videoklippejä, keskusteltiin pienryhmissä ja koko ryhmänä sekä tehtiin erilaisia toiminnallisia harjoitteita ja tehtäviä teemoihin liittyen.

Opiskelijoilta kerättiin nimettömänä kirjallinen palaute, josta yhteenveto toimitettiin myös koululle. Palautteen mukaan opiskelijat saivat koulutuksesta uutta tietoa ja toisaalta myös jo opitun kertausta. Erilaiset menetelmät asioiden käsittelyssä sekä keskinäinen ajatusten vaihto koettiin antoisana, ja toisaalta koulutukselta olisi toivottu pidempää kestoa ja vielä enemmän syventymistä teemoihin.

MTEA-ohjaajien näkökulmasta tämä aikuisväestölle suunnattu koulutus soveltui lukioon hyvin, mutta teemojen käsittely vaati ohjaajilta erilaisia lähestymistapoja ja lisämateriaaleja kuin esimerkiksi ammattilaisille suunnatuissa koulutuksissa. Ohjaajille tämä oli mieluinen haaste ja antoisa kokemus.

Iltapäivien ohjelma suunniteltiin yhdessä opiskelijoiden kanssa. Teoriaosuuden teemoista ja ryhmäläisten omista intresseistä saimme kootuksi varsin monipuolisen ohjelman. Maanantaina vierailimme kriisikeskuksessa ja tiistaina Hanna Nikulan "keskeneräinen" valokuvanäyttelyssä Taidelukiolla. Opiskelijat esittelivät myös itse valokuvin ja tekstein asioita, jotka he kokevat tärkeiksi ja omaa hyvinvointia edistäviksi. Keskiviikkoiltapäivänä pelattiin yhdessä tennistä, sulkapalloa ja squashia Kellarpellon tenniskeskuksella. Torstaina oli retkipäivä; laskimme pulkkamäkeä ja paistoimme makkaraa ja tikkupullaa Ruunarinteellä. Projektiviikon päätteeksi teimme salissa erilaisia luottamus-ja rentoutumisharjoituksia. Projektiviikon iltapäiväohjelmat olivat oikein onnistuneita ja me mukana olleet opettajat, Anna-Leena, Perttu ja Pia haluamme kiittää projektissa mukana olleita opiskelijoita mukavista yhteisistä hetkistä!

Nuoren kansalaisen turvallisuuskurssi

Nuoren kansalaisen turvallisuuskurssi alkoi maanantaina 8.4. ja päättyi keskiviikkona 10.4. Kurssi alkoi Piispanmäen väestönsuojasta kurssilaisten varustamisella. Kurssin alkuinfon jälkeen kaupunginjohtaja Janne Laine piti puheenvuoron aiheesta valmius- ja varautumistoiminta erilaisiin poikkeus- ja kriisiolosuhteisiin. Koulussa nautitun lounaan jälkeen siirryttiin linja-autolla harjoitusalueelle Tervastuvalle, jossa pystytettiin puolijoukkueteltat yöpymistä varten. Illan aikana opittiin myös kaminan lämmittäminen. Kurssilaiset hoitivat vuorollaan tulivartiomiehen tehtävät yöllä teltoissa.

Tiistaina pelastuslaitos piti rastikoulutusta, jossa opittiin sammutuspeitteen käyttö, jauhesammuttimen käyttö, peruselvytys, auto-onnettumuudessa toimiminen ja haavan sidonta. Aamupäivän aikana tutustuttiin kenttäkeittiön toimintaan. Iltapäivällä vanhempi konstaapeli Toni Reinikainen kävi kertomassa poliisin toiminnasta. Illalla kerrottiin naisten vapaaehtoisesta varusmiespalveluksesta ja esiteltiin yleisesti reserviläisjärjestöjen toimintaa.

Keskiviikkona harjoiteltiin kadonneen etsintää maastossa ja purettiin majoitus. Alkuiltapäivästä siirryttiin Piispanmäen väestönsuojaan, jossa luovutettiin kurssilla käytetyt varusteet.

Sää oli harjoituksen aikana ajoittain hieman haasteellinen ajoittaisen räntäsateen vuoksi. Hankalista olosuhteista huolimatta kurssilaiset osallistuivat innokkaasti kaikkeen toimintaan. Kurssilla oli mukana opiskelijoita Lyseolta ja Taidelukiolta.

Isot kiitokset vielä Maanpuolustusyhdistykselle ja Savonlinnan reserviläisille varustuksesta ja koulutuksesta. Kiitos myös pelastuslaitokselle koulutuksesta ja poliisille vierailusta.

Työnhaku ja työelämätaidot

Työnhaku- ja työelämätaidot -projektissa opiskelijat tapasivat työelämän edustajia SAK:sta, Andritzilta, Leijona Groupista, Sosterista, Suur-Savon OP:stä sekä Teknologiateollisuudesta. Asiantuntijat kertoivat opiskelijoille mm. työehtosopimuksista, temperamentista ja vahvuuksista työnhaussa, kielitaidon merkityksestä työelämässä, tulevaisuuden työelämätaidoista sekä siitä, mihin rekrytoija kiinnittää huomiota työhaastatteluissa.

Viikon aikana opiskelijat tutustuivat erilaisiin työpaikkailmoituksiin, tekivät omat videoCV:t sekä pääsivät harjoittelemaan työnhakutaitojaan haastatteluissa. Viikon kohokohtana sekä opiskelijoille että opettajille olivatkin demohaastattelut, joissa opiskelijat pääsivät sekä haastattelemaan että olemaan haastateltavina. Viikossa mukavaa oli myös se, kun pääsi keskustelemaan muiden kanssa ja tekemään itse. Projektiviikko oli mukavaa vaihtelua koulutyöhön ja ryhmämme oli loistava!

Urheiluleiri

Urheiluleirille osallistui 24 liikuntaluokkalaista. Leirin tavoitteena oli opetella urheilijan arjen rytmitystä leiriolosuhteissa sekä samalla jakaa eväitä nuorille heidän urheilijapolulleen. Leiri toteutettiin yhteistyössä Sosterin, Fysiosataman ja Tanhuvaaran urheiluopiston kanssa. Leirillä toimivat apuvalmentajina Annika Luukkainen, Petra-Sofia Laakso ja Tatu Laamanen.

Maanantain teemana oli mentaalivalmennus, urheilijan ravinto ja urheilufysioterapia. Tiistaina mitattiin fyysistä suorituskykyä ja aloitettiin leirielämä, joka loppui perjantaina iltapäivällä. Leirin aikana seurattiin mm. leiriläisten kokonaisenergiankulutusta sekä kuinka paljon energiaa kului päivittäin.

Leiri onnistui hyvin ja palautteen mukaan tavoitteissa onnistuttiin. Tulevaisuudessa urheiluleiri kannattaa toteuttaa samalla rakenteella.

Ylen uutisluokka

Lyseon ja Taidelukion yhteinen mediapainotteinen projekti toteutettiin neljän opiskelijan, kahden opettajan ja Ylen uutistoimittajan / uutiskummin voimin. Viikon aikana opiskelijat tekivät haastatteluja, videointia, videoeditointia ja valokuvausta. Pääosin työskenneltiin Taikkarin tiloissa ja välineillä. Artikkelit ja videot julkaistiin Yle Mikkelin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa (valtakunnallisessa Uutisluokka-Facebook-ryhmässä ja Instagramissa). Viikko huipentui valtakunnalliseen Uutisluokka-päivään, joka oli torstaina 25.4. Tällöin nuorilla oli lähetysaikaa Aamu-tv:ssä suorana Savonlinnan torilta sekä radio- ja alueuutislähetyksissä pitkin päivää. Kaikki aiheet liittyivät paikallisten kulttuuriharrastusten esittelyyn, sillä yhteisenä teemana oli ajankohtainen: Savonlinna kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.

Yle Mikkelin toimituksen savonlinnalaistoimittaja Kati Rantala oli merkittävässä roolissa, sillä hän antoi runsaasti ahkerana uutiskummina mediakasvatukseen liittyviä näkökulmia ja käytännön ohjausta. Ryhmä kokoontui useaan otteeseen jo ennen varsinaista projektiviikkoa ja projektiviikon jälkeenkin, koska kaikkia juttuja ei saatu julkaistua vielä viikon aikana. Opiskelijat perehtyivät siihen, miten juttuja aikataulutetaan, tehdään suorana lähetyksenä sekä viedään toimitusjärjestelmään. Tämmöinen tilaisuus on vain harvoin tarjolla.

Yhteistyökumppaneina projektiviikolla toimivat myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ja ammattiopisto Samiedu, joiden tarjoamat projektit antoivat opiskelijoille tietoja ja taitoja tulevia opintoja ja työelämää varten.

yhteityökumppaneiden projektit

  • Kesän asiakaspalveluun valmistautuminen ja hygienia-/anniskelupassi (Xamk)
  • Klassisen hieronnan perusteet & EA1-koulutus (Xamk)
  • Technology 101 (SAMIedu)
suuri kiitos kaikille projektiviikossa mukana olleille!

Credits:

Created with images by StartupStockPhotos - "startup business people" • romanov - "russia st petersburg cathedral" • olleaugust - "duck mirroring eilbek" • olleaugust - "crocus flowers spring" • olleaugust - "bush tangerines botanical garden" • olleaugust - "crocus flowers frühlingsanfang" • John Salvino - "untitled image" • olleaugust - "meadow spring animal" • Kyle Glenn - "untitled image" • SarahRichterArt - "nut walnut universe" • zeezee2539 - "red sun water" • alinemorais20120 - "old car pinup rocky billy" • Greyerbaby - "girl 50's style retro" • zeezee2539 - "flowers red light" • ananthu_nalloor - "ray bans specs glasses" • LuckyLife11 - "waitress the waiter restaurant"

NextPrevious

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.