Loading

PERSONEELSMAGAZINE UITGAVE 03/2023

Woord vooraf

In deze digitale versie van het gedrukte ROCKWOOL personeelsmagazine de Uitschieter tref je een beknopte selectie aan van ingekorte artikelen uit de editie van september 2023. Zo kun je op je tablet, desktop of smartphone snel en waar en wanneer je maar wilt een indruk krijgen van de interne mijlpalen en nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Wij wensen je veel kijk- en leesplezier.

What's new with Rockzero

Er is een heleboel nieuw bij Rockzero! Vorig jaar hebben we het Prefab Innovation Center geopend in Vianen. Dit jaar hebben we diverse mooie nieuwe projecten afgerond, breiden we verder uit naar het buitenland en we hebben een nieuwe Rockzero hero aan ons team mogen toevoegen.

Prefab Innovation Center

In Vianen hebben we het Prefab Innovation Center geopend waar niet alleen Rockzero prefab elementen worden gemaakt, maar ook nieuwe materialen worden getest. Bedoeling is het systeem continu te optimaliseren en samen te werken met leveranciers aan ideeën voor verbeteringen. Ook fungeert het centrum als een soort showroom voor klanten en collega’s.

Scan de QR-code voor een sneak preview van Vianen.

Succesvolle projecten

De afgelopen periode zijn overal in Nederland nieuwe Rockzero projecten gerealiseerd. Hieronder een impressie.

27 zorgwoningen Amsterdam-Noord
Vakantiewoningen
Appartementen boven restaurant in Den Bosch

Guus Geurts, productiemanager ROE7:

“Iedereen moet met plezier naar het werk komen”

Sinds september vorig jaar is Guus Geurts productiemanager van Lijn 7, en met zijn 31 jaar veruit de jongste in die functie bij ROCKWOOL. “Mijn doel is dat iedereen met plezier naar het werk komt,” zegt hij. “Dat we technisch gezien grote stappen gaan maken op het gebied van automatisering en dat mensen zich hier kunnen ontwikkelen.”

Kleine successen

Een van de principes daarbij is het opdelen van grote doelen op in haalbare kleine successen. En natuurlijk veel en goed communiceren. Guus: “Voor mij begon het met eerst eens kennis te maken met iedereen en te horen waar iedereen tegenaan loopt. Ik ben ervan overtuigd dat je als productiemanager regelmatig op de werkvloer moet zijn. Ik denk dat mensen veel beter werken, met betere ideeën komen en elkaar beter ondersteunen als je een soort familiegevoel hebt en iedereen weet wat er speelt. Dat gebeurt niet als je in je kantoor blijft zitten.”

Rockfon recyclet

'Waarom weggooien wat nog herbruikbaar is?'

Bij de renovatie van een school in Goeree-Overflakkee zijn oude Rockfon plafondpanelen opgehaald voor recycling met de service Rockcycle. Alle verouderde en lichtgrijze systeemplafonds van steenwol vervangen door een modern Rockfon alternatief. De oude panelen werden verzameld en aangeboden voor recycling. Logisch eigenlijk want, zoals Projectleider Ybele Broersma van afbouwspecialist Murre - de Visser Afbouwsystemen BV het formuleerde: “Waarom zou je weggooien wat in basis nog goed is?”

Recycling steeds vaker onderdeel uitvraag

Ybele merkt dat steeds meer opdrachtgevers waarde hechten aan duurzaamheid. “Thema’s als recycling en demontabel bouwen zijn steeds vaker onderdeel van de uitvraag”, vertelt hij. “Als organisatie gaan wij hier graag in mee. Voor de Rockcycle service werkt Rockfon samen met afvalinzamelaar Renewi, die twee wisselcontainers om de in totaal 7000 m2 panelen af te voeren. Alle steenwolresten zijn verwerkt tot briketten die als secundaire grondstof worden ingezet voor de productie van nieuwe, hoogwaardige steenwolproducten. Behalve de panelen zelf, zijn ook de stalen profielen verzameld en aangeboden voor hergebruik.

ROCKWOOL collega’s genoten van Limburgs Mooiste

Het fietsevenement Limburgs Mooiste trekt jaarlijks duizenden fietsliefhebbers en staat bekend om zijn gezellige sfeer, goede organisatie en uitdagende parcours. Ook dit jaar waren diverse collega’s van de partij. ROCKWOOL sponsorde niet alleen hun deelname in het kader van duurzame inzetbaarheid, maar stak de renners ook in een flitsend ROCKWOOL tenue. Hieronder een paar reacties.

“Elke uitdaging is er eentje en deze combineren met ontspanning en connecten met collega’s maakt het helemaal compleet.”

“Alle factoren klopten! Weer, route, gezelligheid en pre en apres Velo waren super.”

“Het bleek dat mijn conditie nog op peil was om de tocht te volbrengen.”

“Dit draagt zeker bij aan een positief ROCKWOOL gevoel, ook de afterparty en samen een biertje drinken na afloop was reuze gezellig.”

“Werkzaam zijn bij een werkgever waar gezondheid in combinatie met het organiseren van gerelateerde activiteiten hoog in het vaandel staan geeft een goed gevoel.”

“Samen fietsen, praten over werk en andere zaken, dezelfde kleding; het draagt allemaal bij. Als je elkaar na het event tegenkomt bij ROCKWOOL, blijkt het toch een verbindende factor.”

De Falcon experts van het Warehouse Control System (WCS): Frank Steegs (links) en Bart Vries (rechts), met Jos Driessen (via Teams).

Project Falcon

Start Warehouse Control System (WCS)

We zijn als ROCKWOOL Groep begonnen met een inhaalslag bij het digitaliseren van de aansturing en het uitvoeren van onze logistieke processen. Falcon is de naam van het project waarmee we onze logistieke toekomst inrichten. Het project vergt een miljoeneninvestering die recent door de raad van commissarissen van de ROCKWOOL Groep werd goedgekeurd.

Realtime inzicht

De basis van Falcon is het Warehouse Control System (WCS), waarmee Operations de pallets van labels en chips voorziet en realtime volgt; zeg maar de voelsprieten in het veld. Het doel van het WCS is traceability: realtime inzicht in de voorraden en logistieke bewegingen op het terrein. Dankzij de chip en de lezers op de heftrucks en op verschillende vaste locaties is altijd bekend waar een pallet zich bevindt en om welke producten en hoeveelheden het gaat. Met deze data wordt het eveneens nieuwe Warehouse Management System (WMS, ook onderdeel van het project Falcon) gevoed.

Implementatie

De implementatie start vanaf nu en zal lopen tot in 2026 in vijf fasen bij telkens nieuwe lijnen en locaties. Het WCS moet drie maanden operationeel zijn voor het WMS systeem in gebruik wordt genomen.

EWM maakt logistiek efficiënter

Introductie Electronic Warehouse Management

“Een enorme verandering in de manier waarop we onze logistieke organisatie inrichten,” zo karakteriseert logistiek engineer Jaap Klootwijk Electronic Warehouse Management (EWM) dat de huidige analoge manier van werken gaat vervangen. “We zijn al lange tijd bezig om een digitaal systeem te selecteren en in te richten. Begin volgend jaar is het echt zo ver dat we met de uitrol kunnen beginnen.”

Als een product van de band rolt en op een pallet wordt geladen krijgt het via het WCS een uniek label met product- en salesinformatie. Vervolgens is het aan het Electronic Warehouse System (EWS) om te bepalen waar de pallet heen moet en de route daar naartoe te bepalen. Dat systeem is in de voorbereidende fase gevoed met specificaties van meer dan 20.000 productvarianten, de data van de salesafdelingen en die van de loodsen en terreinen. Op basis van alle gegevens bepaalt het systeem wat er met de pallet moet gebeuren en verstuurt een order naar de snelst beschikbare heftruck, waarvan te allen tijde bekend is waar die zich bevindt en welke opdracht de chauffeur uitvoert.

Trainen

Er zijn 580 mensen geïdentificeerd die een specifieke training nodig hebben om met het systeem te kunnen werken, daarnaast worden zo’n 250 medewerkers uitgebreid geïnformeerd over de ins en outs.

Wil je meer lezen klik dan op onderstaande button voor de volledige digitale uitgave van de Uitschieter-editie van het derde kwartaal 2023.

©2023 De Uitschieter eEditie is een uitgave van ROCKWOOL B.V.