Loading

Kitetour 2023 3. Stop Waterz Hvide Sande

Den 2-3 september var det tid for Kitetourens 3. stop til WATERZ ved Hvide Sande. I og med at det er årets sidste stævne, er det også her vi kårer årets Danmarksmestre, så der er altid lidt ekstra intensitet på stævnet i Hvide Sande. Oftest er vinden her i en vestlig retning, hvor vi sejler i Vesterhavet ved sydmolen, og nogle år hvor det har blæst og regnet godt igennem, har der virkelig skullet bides tænder sammen, både hos kitere, dommere og tilskuere, for at stå forholdene igennem en hel dag.

Sådan blev det dog slet ikke i år, godt nok var vinden lidt i nordvest, men der var ikke meget af den, der var sol og lidt spredte skyer og en 15-16 graders varme, så meget publikumsvenlige forhold, der mere var til en sweatshirt end ”Vesterhavshabitten”, og der var brug for solcremen, som Sun Bum havde været venlige at sponsorere.

Stævnet var velbesøgt, med et rekordhøjt antal deltagere, i alt fald i nyere tid. Ingen husker med sikkerhed, om der måske kan have været et stævne med lidt flere deltage i starten af 00erne. I år er det jo også blevet et ”open” DM, således at der kan deltage riders fra udlandet, og der var tre glade nordmænd og 2 friske tyskere, der havde fundet vej til stævnet.

Der var 48 deltagere, og med muligheden for at stille op i flere rækker, gav det 8 deltager i Q rækken, ”fuld tavle” i Freeride med 32 deltagere, og 22 deltagere i Freestyle rækken.

Vinden var med en middelvind på omkring 6½ m/s og vindstød på 8-9 m/s, meget til den lette side, og havet var tilsvarende roligt, med lidt chop og små kickers ind imellem. Vinden var ikke helt kommet nok op i fart ved skippermødet kl 09, så første start blev skubbet 1½ times tid, imens nogle af kvinderne lå og sejlede frem og tilbage, så stævneledelsen kunne se, hvornår det var muligt for dem at holde lidt højde, og lige klemme et trick ind, når der var et lille pust, - så blev det grønne flag hejst, der blev trykket på hornet, og vi var i gang.

Ventetiden blev dog aldrig rigtig lang, for vejret var jo fint til at få en snak med gamle og nye venner. Faktisk er det sociale aspekt ved Kitetouren en gevinst i sig selv, og et af de få steder i DK, hvor man møder så mange entusiastiske kitesurfere på en gang. Så et rigtigt godt sted at finde venner til flere kiteoplevelser i ind og udland, og der blev snakket efterårs og vinterplaner til Brasilien, Cape Town mm. kunne jeg høre.

DJ SkiJeppe spillede stemningen op i Kitetour teltet og på stranden hele dagen, og holdt også musikken kørende, når han selv skulle sejle et heat, så stor tak til Jeppe. Faktisk holdt Jeppe ifølge pålidelige kilder virkelig godt ud, for efter aftenens fest i Hallen lukkede ved 02 tiden, åbnede han bagagerummet på bilen, og spillede op til efterfest på p-pladsen udenfor, (mens en anden nordjysk kiter dansede på taget af Jeppes bil, og den fest stoppede først, da der ikke var mere strøm på bilen ;-))

2023 har ikke været et år, hvor vi har været heldige med vinden til vores stævner, så 3. stop var sidste chance, for at få sejlet en hel eliminering i alle rækker. Vinden blev aldrig rigtig god, medmindre man var let og sejlede freestyle, men der kunne heldigvis sejles, om end de lidt større riders, i lighed med stævnet på Landeland, måtte springe i land nede for enden ved downvind flaget, og løbe højde inden på stranden, 1-2 gange i hvert heat.

Det er sjældent at vi ser 15 og 17 m2 kites i brug til stævnet i Hvide Sande, men der var tydeligvis nogle der havde luret vejrudsigten, og havde fundet en kite i de størrelser frem, og de kom på i år. Det er selvfølgelig heller ikke lige en kite, der når at ændre ret meget retning, mens der laves et handle pass, så i modsætning til nogle af de tidligere år i Hvide Sande, hvor freestyle gruppen har måttet kæmpe med små hurtige kites og store bølger, havde de ok forhold i år. Freeride gruppen havde det til gengæld svært, for der var masser af signaturmoves, der ikke kunne laves i den lette vind.

Kent, Joachim og Rasmus havde godt greb om styring af flag, horn, stopur og den løbende fremskaffelse af folk til dommerbænken, og med et par heats der blev sejlet om, blev det til 34 heats, før vi var igennem single elimineringen.

Det betød at det rent tidsmæssigt ikke var muligt at nå igennem en hel dobbelt eliminering, men der blev startet på den, og i Q rækken nåede vi faktisk igennem en hel dobbelt eliminering, mens de 2 andre rækker, kun nåede enkelte heats i 2 runde. Nogle af dem der var røget tidligt ud under singlen, fik således mulighed for i alt fald en vis moralsk genoprejsning af selvtilliden.

Der blev sejlet frem til 18.30, og da vindudsigten for søndag faktisk var ringere end lørdag, blev det resultaterne fra dagens mere en 40 heats, der blev tællende.

Dagens resultater:

Q Freestyle: 3. Asta Fink-Jensen 1. Annika Felske 2. Adrienn Bognar
Freestyle: 3. Sigurd Toverud 1. Isak Petersen 2. Lasse Sønnichsen
Freeride: 3 Lucas Felding 1. Nick Jacobsen 2. Lucas Gramstrup

Q-Freestyle havde tællende resultater fra forårets stævne på Langeland, mens der pga. svigtende vind ikke var andre resultater i Freestyle og Freeride.

Det betyder, at 2023 listen af Danmarksmestre er:

Q- Freestyle: 3. Anja Storey Byskov 1. Annika Felske 2. Asta Fink-Jensen
Freestyle: 3. Sigurd Toverud 1. Isak Petersen 2. Lasse Sønnichsen
Freeride: 3 Lucas Felding 1. Nick Jacobsen 2. Lucas Gramstrup

Der var endvidere medaljer, plakater og klapsalver til de sponsorer der var til stede, med Katrine Kock Frandsen fra Waterz, Nick Jacobsen, der har fået det ene ben på den anden side af disken ved North, og Carsten Vissing Bødker, der i år har fået Slingshot på menuen.

I det hele taget en stor tak til alle vores sponsorer, og tak til alle jer der mødte op, og var med til at skabe et godt stævne, og den ægte ”Kiter Vibe”.

Kitetour Crewet – Vi ser frem til at møde jer ved spændende vindblæste stævner i 2024.

Tak til Henrietta Rasmussen og Lucas Gramstrup for hjælp med billedudvalget ;-)

Bjarne Gramstrup