PERSONEELSMAGAZINE UITGAVE 04/2023

Woord vooraf

In deze digitale versie van het gedrukte ROCKWOOL personeelsmagazine de Uitschieter tref je een beknopte selectie aan van ingekorte artikelen uit de editie van december 2023. Zo kun je op je tablet, desktop of smartphone snel en waar en wanneer je maar wilt een indruk krijgen van de interne mijlpalen en nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Wij wensen je veel kijk- en leesplezier.

Akoestiek horen, voelen, zien en zelfs ruiken

Rockfon op Workspace Design Show

Bij Rockfon ontwikkelen we innovatieve, duurzame designoplossingen voor interieurs die er net zo goed uitzien als ze klinken. Met de introductie van akoestische designoplossingen komt er voor Rockfon een nieuwe doelgroep in beeld: de interieurarchitect. Daarom namen we deel aan de Workspace Design Show, een architectenbeurs in Amsterdam gericht op kantooromgevingen. Bezoekers konden de akoestiek van onze producten horen, de producten voelen en zien en – in het geval van onze organische panelen met mos en gras – zélfs ruiken. Hiervoor werkte Rockfon samen met het in Kopenhagen gevestigde architectuur- en productiehuis Archival Studies aan een nieuw duurzaam en herbruikbaar beursstandconcept. Het nieuwe ontwerp van de Rockfon beursstand sluit daarmee mooi aan bij de manier waarop de ROCKWOOL Group zich inzet voor circulariteit en een afvalvrije samenleving.

Om de beurs en de eigen Rockfon stand te promoten heeft de marketingafdeling diverse tools ingezet.

1 oktober jl.

Dag van de Maakindustrie maakte indruk

Ruim honderdzestig bezoekers hadden zich aangemeld om ons bedrijf nader te leren kennen tijdens de recente 'Dag van de Maakindustrie in Midden-Limburg'. Ze kregen onder meer een rondleiding met bezoek aan lijn 8, inclusief het ovenbordes en eindigden met een bezoek aan het ‘Infoplein’ in de Grodan-hal. Daar waren stands ingericht waar vrijwilligers uitleg gaven over diverse innovatieve projecten. Ook was er een stand van de Bedrijfsschool en HR-medewerkers stonden klaar om alles te vertellen over werken bij ROCKWOOL.

Strak georganiseerd

Zo’n dertig vrijwilligers waren die dag en de voorafgaande weken druk met de organisatie, terwijl het HOKE-team de inrichting van het infoplein voor haar rekening nam. Voor veel bezoekers waren er de nodige eye openers bleek bij de evaluatie. “Nooit geweten wat ze nog meer maakten en wat het basisproduct was,” zei iemand. Een andere veelzeggende reactie was: “Strak georganiseerd, goed voor elkaar, je ziet dat dit een groter bedrijf is, enthousiaste mensen.” Recruiter Dave Coppen: “Deze open dag was zowel extern als intern uitstekende PR.”

Voelbare structuur op het oppervlak

Rockpanel Textured Stones verleiden architect

Doordat Rockpanel gevelpanelen een vlak oppervlak hebben, ontvingen we signalen uit de markt over het Stones-patroon. Sommige voorschrijvers en aannemers misten de affectie met het natuurlijke materiaal. Dit najaar heeft Rockpanel daarom een nieuw Stones assortiment gelanceerd. Het portfolio bevat zes Smooth Stones designs. Daarnaast hebben we een echte ‘gamechanger’ toegevoegd, de nieuwe productlijn Textured Stones. “Dat is een plaat met voelbare structuur die dus een oppervlak heeft dat echt aanvoelt als steen. We proberen namelijk altijd iets te doen met geluiden uit de markt,” zegt Product Manager Ralf Hendriks.

Sample box

De Stones collectie wordt breed onder de aandacht gebracht. Ralf: “De focus tijdens de marketing campagne ligt voornamelijk op onze Textured Stones omdat dit een uniek product is. We hebben een animatie video gemaakt die op meerdere online platforms getoond wordt. Ook is er een sample box beschikbaar, waar zelfs dezelfde textuur als op de plaat gedrukt is. We zijn trots op ons Texture Stones-effect, dat we voor het eerst in volle glorie laten zien.”

Laat je inspireren en doe mee!

DI Sportkalender 2024

ROCKWOOL ondersteunt je ook in 2024 bij het behalen van je sportieve doelen. In het schema op deze pagina zie je een overzicht met sportieve evenementen die komend jaar in de wijde regio worden georganiseerd en waaraan jij gratis kunt deelnemen. Individueel, of samen met een team van collega’s.

Jouw suggesties zijn welkom!

In de loop van het jaar worden nieuwe evenementen toegevoegd. Ook jij kunt evenementen aandragen. Heb je ideeën, wil je een bijdrage leveren of misschien wel kartrekker zijn voor een sport / discipline waar je zelf al een passie voor hebt en dit overdragen op je collega’s, laat het dan weten!

Gratis inschrijven

ROCKWOOL betaalt je inschrijfkosten (individueel of team) als je deelneemt aan een van de Sportkalender-activiteiten. Vol = vol geldt voor de meeste evenementen, dus wacht niet te lang met aanmelden! Voor meer informatie stuur je een mailtje naar duurzameinzetbaarheid@rockwool.com.

Al getest op Lijn 2 (ROE2)

Grodan verbetert procestechnologie

Bij Grodan wordt in samenwerking met onder meer Group Development en Group Technology gewerkt aan enkele procestechnologieën die de uniformiteit en homogeniteit van de Grodan steenwol vergroten. Dat is belangrijk voor een gelijkmatige oogst. De meeste van deze nieuwste technologieën zijn al geïnstalleerd en getest op lijn 2 (ROE2) van de fabriek in Roermond. “Dit is mede dankzij het productieteam van de fabriek die ons daarbij goed geholpen hebben,” zegt Kurt van Durme, Product Development Manager bij Grodan.

Kurt van Durme, Product Development Manager Grodan

Over een aantal maanden zijn deze technologieën ook beschikbaar op lijn 6 (ROE6). Daarna volgt installatie in de fabrieken in Polen en Canada.

1 draaidag, 3 video's!

ROCKWOOL services krijgen aandacht

ROCKWOOL biedt klanten en relaties veel meer dan alleen onze fysieke producten. Het zijn steeds vaker extra services waarmee we verschil maken. Op de ROCKWOOL website staan drie video’s op een pagina, die de voordelen van Rockcycle, de Pallet Retour Service en onze Rockfit 25 Spouwgarantie in woord en beeld presenteren.

Uniek

De video’s werden opgenomen bij Parc Maasresidence, een nieuwbouwproject van recreatiewoningen en appartementen in het Limburgse stadje Thorn. Hoofduitvoerder Maurice Bijsmans en werkvoorbereider Peter Jegers van bouwbedrijf en vastgoedontwikkelaar Van Wijnen wilden daar met plezier vertellen over hun ervaringen met onze services. Aanvankelijk zou het gaan om twee video’s die op één draaidag zouden worden opgenomen. Senior Marketing & Branding Manager BNL Bianca Hoenen: “Tijdens de opnamedag bleek dat Van Wijnen bij dit project ook voor het eerst gebruik had gemaakt van een derde ROCKWOOL service. Samen besloten we meteen drie video’s op te nemen. Dat het inderdaad lukte, is behoorlijk uniek.”

De video’s vormen de basis voor een uitgebreide (social) mediacampagne waarmee de services worden belicht.

Patrick de Bot neemt de pen over van Wim van Grinsven

Wisseling van de wacht bij de Uitschieter

Na zo’n vijfentwintig jaar neemt Wim van Grinsven afscheid als vaste interviewer en tekstschrijver voor de Uitschieter. “Vakmanschap. Dat is wat ik het leukste vind aan ROCKWOOL,” zegt hij. “Je praat er altijd met vakmensen die weten waar ze het over hebben. Sommigen die ik een kwart eeuw geleden voor het eerst interviewde sprak ik ook voor deze editie van de Uitschieter. ROCKWOOL is een beetje als familie gaan voelen, maar nu is het echt tijd dat ik het huis uitga. Ik wens jullie fijne feestdagen en een mooie toekomst.”

Wim van Grinsven

Met ingang van de volgende Uitschieter neemt Patrick de Bot de pen over. Patrick is sinds 1999 actief als copywriter, sinds 2015 als zelfstandig ondernemer onder de naam Man van het Woord. “Natuurlijk moet ik nog veel leren over jullie organisatie, projecten en producten,” zegt hij. “Maar met jullie hulp en input gaat dat absoluut lukken. Zelf ben ik geen techneut, maar dat beschouw ik als een voordeel. Ik probeer ingewikkelde materie te doorgronden en het zo kort en eenvoudig mogelijk op te schrijven. Want als ik het snap, dan snapt iedereen het.”

Patrick de Bot, Man van het Woord

Wil je meer lezen klik dan op onderstaande button voor de volledige digitale uitgave van de Uitschieter-editie van het vierde kwartaal 2023.

©2023 De Uitschieter eEditie is een uitgave van ROCKWOOL B.V.