Loading

Sisustuskoulu 2023–2024

Opiskele sisustus- ja tilasuunnittelua etänä!

Sisustuskoulussa opiskelet sisustus- ja tilasuunnittelun perusteita joustavasti etänä. Koulutus koostuu mielenkiintoisista etäluennoista, harjoitustehtävistä, muutamasta lähipäivästä Kokkolassa ja oman sisustussuunnittelun projektista.

Opetuksesta vastaavat sisustusmuotoilija Tuula Puoskari ja sisustusarkkitehti Kasper Tammela (solmu.nu).

Koulutus on tarkoitettu kaikille sisustus- ja tilasuunnittelusta kiinnostuneille. Koulutus soveltuu erinomaisesti esimerkiksi sisustus- ja remppaharrastelijoille, rautakaupan tai sisustusmyymälöiden sisustusmyyjille ja sisustusneuvojille sekä muille sisustusalalla toimiville, jotka haluavat lisätä tai päivittää osaamistaan.

Koulutus valmistaa taideteollisuusalan ammattitutkinnon, sisustaja tutkinnon osan suorittamiseen: Sisustuskohteen alkukartoitus ja työn suunnittelu 30 osp. Tutkinnonosan suorittamiseen ilmoittaudutaan erikseen.

Koulutuksen sisältö

Sisustuskoulu antaa osallistujille tietotaitoa mm. sisustussuunnitteluprosessista, piirustusmerkinnöistä, värien käytöstä, sommittelun perussäännöistä ja kodin eri asuintilojen tilasuunnittelusta. Saat tietoa esimerkiksi eri asuintilojen mitoituksista, materiaaleista ja valaistuksesta.

  • asunto- ja tilasuunnittelun eri osa-alueet
  • värioppi ja värien käyttö sisustamisessa
  • pintamateriaalien käyttö eri kohteissa
  • valon ominaisuudet, eri tilojen valaistustarpeet sekä valaistussuunnittelun perusteet
  • keittiö- ja kylpyhuonesuunnittelu
  • sisustustekstiilit ja niiden käyttökohteet
  • sisustuksen viimeistely, sommittelu sekä stailaus

Opetuksen rinnalla opiskelija toteuttaa omaa sisustusprojektia, johon hän saa lähi- ja etäoppituntien aikana ideoita, vinkkejä ja ohjausta tammi-helmikuun 2024 aikana.

Suunnittelukohde voi olla kodin tila, messuosasto, liiketilan esillepano tai muu esittelytila. Kohde voi olla myös asunnon myyntistailauksen tai tapahtuman stailauksen suunnittelu, johon sisällytetään myös toteutuksen eli palvelun suunnittelu.

Koulutuksessa saa hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, joita voit hyödyntää esimerkiksi sisustusalan työssäsi tai omissa sisustus- ja remontointiprojekteissasi.

Koulutuspaikkana on Taitokeskus KANKURI, Mannerheiminaukio 3, Kokkola.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 560 €. Maksu kattaa lähipäivät, etäopetuspäivät, opetusmateriaalit, ajallisesti rajatut tallenteet ja kurssitodistuksen.

Seuraava koulutus alkaa elokuussa 2023. Voit ilmoittautua koulutukseen 1.5.–15.6.2023 alla olevasta linkistä:

Lisätietoa koulutuksesta:

Tuula Puoskari, tuula.puoskari@taitokeskipohjanmaa.fi, p. 044 3363500