Eetkamer Switch Vanessa Carneiro Kindt - arcKint Studio

#arckintsessie is de Interieuradvies Sessie van arcKint Studio

Bij een #arckintsessie, stuur je mij de foto's van de huidige situatie met informatie over wat je wilt en wat je leuk vindt, dan zorg ik dat jij jouw toekomstig interieur alvast kan beleven in een 3D plan. Graag kom ik bij jou om de informatie en jouw wensen door te nemen, maar dit kan ook in een videogesprek plaatsvinden. Dan ga ik aan de slag en de volgende keer dat wij elkaar spreken, presenteer ik mijn voorstel. Bij arcKint Studio op Pinterest vind je een board gemaakt speciaal voor jouw Interieuradvies Sessie met inspiratie voor de meubels, accessoires en decoraties.

#arckintsessie M&M januari 2023

Marco en Marja namen contact met mij op voor hun nieuwe keuken. Mijn eerste gedachte was 'Waarom ik, en niet een keukenspecialist?'

Het antwoord volgt kort erna. Graag wilden ze een nieuwe keuken, maar dan verplaatst worden naar waar de eetkamer staat. En de eethoek willen ze juist op de plek waar de keuken nu is.

Keukenspecialisten werken aan een specifieke ruimte. Maar de vraag, of de eethoek in de keuken ruimte gaat passen en hoe het eruit zou zien, konden ze niet beantwoorden.

En dan nog de vragen: een rechte eetbank of een ronde eetbank? Wat voor eettafel, een schuiftafel? Is er ruimte genoeg voor het hele gezin om gezellig aan tafel te kunnen zitten?

Juist deze vragen beantwoord ik graag door middel van een 3D plan, waarin ik de mogelijkheden aan de opdrachtgevers laat zien.

Bij een vrijblijvende offerte presenteer ik verschillende opties, zo hebben de opdrachtgevers de vrijheid om te kiezen wat het beter bij hen past.

Omdat het over een kleine ruimte ging, heb ik een optie 360° Panorama Tour toegevoegd in de offerte. Dit maakt mogelijk dat de opdrachtgevers in de ruimte rondom kunnen kijken en daardoor een nauwkeurig idee krijgen van het resultaat.

Ze kiezen voor de optie met een 360° Panorama Tour, en beginnen de referentiefoto's in ons gezamenlijk bord op Pinterest te pinnen.

De materialen en elementen uit hun referentiefoto's neem ik als inspiratie en zoek daarbij passende meubels, materialen en elementen die ik dan erin pin. Dit is het uitgangspunt voor het concept moodboard:

Concept moodboard voor de eetkamer

Bij elke #arckintsessie presenteer ik altijd twee opties, zo kunnen de opdrachtgevers twee verschillende scenario's zien die ze helpen hun keuzes te kunnen maken.

Het leuke van de twee opties is dat ik de verschillende wensen in twee opties deel. Zo krijgen de opdrachtgevers inzicht in hun woonwensen en wordt keuzes maken een plezierig proces.

In de eerste optie, kies ik een ronde eettafel een ronde eetbank voor in de eethoek. Waar de eetkamer was komt een keukenkast wand met een barretje en een kookeiland.

Optie 1

De gewenst betonlook, pas ik als pvc vloer en komt ook terug aan de keukenkasten.

Omdat veel gladde oppervlaktes en materialen er zijn, stel ik een speciaal behang voor om de kleine ruimte akoestiek te verbeteren.

in de eethoek past een 3-zit eetbank, met een eettafel van 130 m diameter. Er passen nog twee comfortabele eetkamerstoelen in.

Voor het barretje kies in een open tafel, zodat de keuken visueel geïntegreerd wordt met de woonkamer.

Een wijnpaal begrenst sierlijk de open keuken.

Als wanddecoratie in de eethoek, kies ik voor een 3D houten paneel van Wooden Wall Art.

Houten wanddecoratie van Wooden Wall Art

Een speels kunstwerk dat zowel de kleuren van het behang en meubels verenigt, als een bijdrage levert aan een verbetering van de akoestiek in de ruimte.

Het kookeiland vormt een gezellige werkplek midden in de ruimte die de keuken en eethoek verbindt.

Hier beeld ik de ruimte uit zodat ze een nauwkeurig idee krijgen van de ruimte als ze met zijn zessen aan tafel zitten.

Tip: De voorgestelde booglamp kan makkelijk verplaatst worden, zodat de licht altijd gecentraliseerd boven de tafel hangt.

Avondsfeer

Tip: Planten helpen ook de akoestiek te verbeteren. Planten met grote bladeren leveren een betere bijdrage aan goede akoestiek dan planten met kleinere bladeren. Geen ruimte voor groot gebladerde planten? Plaatst dan groep(en) van klein gebladerde planten.

In de tweede optie kies ik voor hetzelfde kleurenpalet, maar dan met een donkerder betonlook.

In deze optie kies ik voor een rechthoekige eetbank en een vierkante eettafel.

Optie 2

In plaats van het behang stel ik halfhoge akoestische houten panelen voor.

Bij deze oplossing bied ik ook de mogelijkheid om woondecoraties erop te plaatsen, wat de ruimte op een andere manier ook gezellig maakt.

De vierkante eettafel gebruikt ietsje meer ruimte dan de ronde eettafel, maar biedt meer zitplekken.

In deze optie stel ik kasten onder het barretje voor als extra opbergruimte.

De donkere tint van het beton maakt een mooi contrast met de witte kasten en de houten panelen in de eethoek en houten vloer van de woonkamer.

Voor de decoratie kies ik Terracotta vazen, printable art Pottery 10 en Pottery 11 van van de Griekse ontwerper Eleni Psyllaki, van ParadissiDigitalArt op Etsy.

Pottery 11

De leuke Bothanical Line posters zijn van SisuPrintStudio ook op Etsy

Monstera Print

De hyperlink voor de betonnen windlicht huisjes, wandplanthouders en betonnen vaasjes vind je in het bord van dit ontwerp op Pinterest.

Als de eettafel opengeschoven is, wordt de loopruimte rondom de tafel zeker beperkt.

Dit vind ik belangrijk om te laten zien, zodat de opdrachtgevers een reëel beeld krijgen van de situatie.

Het is dan aan hen te beslissen wat beter bij hen past.

Avondsfeer

Na de presentatie van de twee opties kozen Marco en Marja voor Optie 1.

Na een paar dagen namen ze contact op met de vraag of ik eventueel een andere indeling met een rechthoeken tafel, een eethoekbank en een behang dat ze voor oog hadden, in beeld kon brengen.

Een extra visualisatie stap komt vaak voor, wanneer de opdrachtgevers product stalen aanvragen of naar de winkels voor nieuwe meubilair gaan. Deze aanvullende dienst biedt ook. Zo zijn ze zeker van het gewenste resultaat.

Ze kiezen voor het behang Dutch wallcoverings - ONYX, te bestellen bij Behangwebshop.nl.

Tijdens het bewerken kreeg ik het gevoel dat de 3D wanddecoratie die ik voorgesteld had, niet zo sterk meer hing nast het nieuwe behang.

Daardoor heb ik een andere wanddecoratie, een Houten Mosspaneel Star van Wooden Wall Art gekozen.

Wooden Wall Art

Dit kunstwerk vond ik harmonieuzer ogen met de driehoeken vormen van het nieuwe behang. Bovendien draagt het mos ook bij aan de akoestische verbetering.

Een rechthoeken eettafel die ook schuifbaar is, biedt ook de mogelijkheid om gezellig met zijn alle aan tafel zitten. Hun voorkeur gaar uiteindelijk voor deze indeling.

Een knusse maar fijne eethoek.

Voor het dagelijks en feestelijk genieten.

Mocht je benieuwd zijn naar de 360° Panorama Tours, hieronder vind je de link naar de opties 1 en 2.

Om ze te ervaren, open de link op de Youtube app. Op jouw mobiel: kantel of sleep om in het rond te kijken. Op de PC: klik en sleep om in het rond te kijken.

De 360° Panorama Tour biedt een leuke bijdrage om plezieriger keuzes te kunnen maken.

Ik vind het altijd fijn om een update te krijgen van de uitvoering. Leuker is uitgenodigd te zijn om het samen te vieren als het uitgevoerd is.

Even langs bij de klant

Het is altijd een fantastische ervaring om een interieurontwerp van concept tot realisatie te zien groeien, en ik voel me vereerd om deel uit te maken van deze reis.

"We zijn zeer tevreden, we hebben de antwoorden die we zochten en waren positief verrast met het uiteindelijke resultaat. Kortom dank!!!" Marco & Marja
Eetkamer Switch

Benieuwd waar de elementen te koop zijn? Bekijk de voorgestelde elementen voor dit advies bij arcKint Studio - Pinterest, board arcKint Studio - ReferentiebeeldenOntwerpM&M

Wil je ook een andere kijk op jouw interieur? Bij arcKint Studio bid ik op maat interieuradvies. Hier lees je meer over de mogelijkheden.

Vanessa Carneiro Kindt - arcKint Studio