Loading

nieuwsbrief SEptember 2023 MHC de Kikkers

Dit is de eerste nieuwsbrief van het nieuwe hockeyseizoen! We trappen zaterdag 9 september het nieuwe seizoen af met het Kikker Off toernooi voor onze jeugdleden. Er is veel nieuws dus lees deze editie goed door. Ook staan er weer mooie activiteiten op de agenda. Wij wensen iedereen een sportief en leuk seizoen!

Agenda

 • Vanaf 4 september start trainingen jeugd
 • 9 september Kikker Off toernooi
 • 10 september eerste TD van het seizoen
 • 14 september 19.30 uur informatieavond in het clubhuis voor alle ouders van de jongste jeugd
 • 29 september Happy (h)ou(d)er Friday
 • 29 september Eerste 7's hockeywedstrijd
 • 28 oktober G-hockeytoernooi

Bericht van het bestuur

Als één van de grotere hockeyverenigingen in de regio mogen we met trots terugkijken op seizoen ‘22/’23. Leden, vrijwilligers, trainer/coaches etc. die met een glimlach op de club komen en met een glimlach weer naar huis gaan, dat is waar we het mijn inziens allemaal voor doen. Zowel op sportief als sociaal gebied zijn er echt hele mooie dingen gebeurd in het afgelopen seizoen. Daar mogen we met z'n allen trots op zijn!

Is alles dan helemaal goed gegaan? Nee hoor, dat niet. We moeten blijven kijken hoe we kunnen optimaliseren. We zien dat de samenleving aan het veranderen is met Corona als versneller hiervan. De samenleving vraagt nu iets anders dan 10 jaar geleden. We zullen met z’n allen moeten blijven kijken wat we kunnen doen om de basis van een prettig, veilig en gezellig sportklimaat te kunnen blijven bewaken.

Ik hoop dat iedereen van de vakantie heeft kunnen genieten zoals hij/zij dat graag wilt en net als wij ook uitkijkt naar de start van weer een mooi hockeyseizoen. Het wordt een heel bijzonder seizoen omdat we begin volgend jaar ook 50 jaar bestaan. De details volgen later maar zoals het bij ons past, gaan we hier uitgebreid bij stilstaan.

Ik wil jullie hierbij ook informeren over het stoppen van 2 leden van het bestuur. Allereerst de secretaris Marijn Donkervliet. Hij staat aan de vooravond van een verhuizing en zal vanaf komend seizoen niet meer in het bestuur deelnemen. Daarnaast gaan we helaas afscheid nemen van algemeen bestuurslid Patrick Loeps (portefeuille technische zaken en sponsoring). Patrick heeft ervoor gekozen om na 3 jaar en inmiddels ook rollen in meerdere besturen vanaf komende seizoen niet meer terug te keren in het bestuur van de Kikkers. Uiteraard hopen we Patrick nog veelvuldig op de club tegen te komen!

Namens het bestuur wil ik beide heren enorm danken voor alle inzet. Voor Marijn was het een seizoen met belangrijke bijdrage om onder andere de statuten te updaten. Patrick heeft in al die jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de club breed. Dit is teveel om hier zo op te noemen en we zullen op een passend moment nog afscheid nemen van beide heren.

Voor nu gaan we weer van start met een nieuw seizoen. Misschien is het na een lange vakantie weer even inkomen maar nu de 1e trainingen weer gaan beginnen en er ook een paar mooie oefenwedstrijden hebben plaatsgevonden, de 1e TD’s worden alweer gepland, de 1e aanvragen voor feesten worden al bekeken en ontzettend veel mensen zijn bezig om de hockeytrainingen en wedstrijden weer voor te bereiden. Wij hebben weer ontzettend veel zin in om van het nieuwe seizoen een mooi succes te maken. Hopelijk tot snel op de club.

Marcel Klein

Namens het bestuur, Marcel Klein, Voorzitter MHC de Kikkers

Kort nieuws

 • Anne Ketting, speelster uit MO14-1, is geselecteerd voor District Midden-Holland U14 (‘23-‘24)!
 • Maudi Venema, keepster uit MO16-1, is geselecteerd voor Steunpunt Regio West U15 (‘23-‘24)!
 • Speciale dank voor Johan Lap en zijn team. Zij verzorgden in de zomervakantie Kik Fit voor de senioren en zomerinstuiftrainigen voor de jeugd!
 • Maar liefst 7 trainers hebben afgelopen maanden hun KNHB HT2 trainersdiploma behaald. Gefeliciteerd Sydney, Jens, Bastiaan, Tristan, Thomas, Fleurique en Britt!
 • Er zijn nieuwe regels vanuit de KNHB. Je leest er hier meer over.

De vereniging, dat ben jij!

De vereniging dat ben jij. Zonder jou kan een vereniging niet bestaan. Wij hebben een aantal grotere en kleinere projecten voor aankomend seizoen. Bekijk deze projecten achter de knop hieronder en geef je op! Heb je nog vragen? Tijdens de Kikker Off op 9 september en bij de TD op 10 september kun je deze stellen aan een van de bestuursleden.

Kikker Off: De start van het nieuwe seizoen

Kennismaken met je nieuwe team, je teamgenoten, alle ouders van je teamgenoten, afspraken maken en het allerbelangrijkste: samen plezier maken! Naast de onderlinge wedstrijden kan de jeugd zich uitleven op een springkussen en een stormbaan. De kleintjes kunnen zich laten schminken! Vanaf 16.00 uur zorgt DJ Jesse voor een knallende afsluiter van de middag en avond voor de A&B jeugd. Dus: gezellig met je team aan het nieuwe seizoen beginnen. Natuurlijk mag een teamfoto daarbij niet ontbreken.

Belangrijk om te weten:

 • Elk team regelt voor vandaag een eigen scheidsrechter, een coach en/of een ouder die het schema van de dag in de gaten kan houden.
 • Handig om ook een wit shirt (of andere afgesproken kleur) t-shirt mee te nemen. De keeperstassen voor de E en F jeugd worden op deze dag door de materiaalcommissie uitgedeeld.
 • Denk er even aan dat iemand de keeperstas voor aanvang van de wedstrijdjes ophaalt. Voor de andere teams ligt de keeperstas in de aangewezen kluis.
 • Op veld 3 en 4 is over het algemeen onze microfoon niet zo goed te horen, wij vragen iedereen dan ook op deze dag zelf de tijd goed in de gaten te houden. Zo lopen wij niet uit qua schema.
 • Er is een ruilbeurs aanwezig (hierover later meer).
 • Kom deze dag zoveel mogelijk met de fiets, want een gedeelte van de parkeerplaats wordt afgezet voor de stormbaan. Een aantal parkeerplaatsen wordt vrijgehouden voor het parkeren fietsen.

Op 9 september staat plezier en kennis maken met je team voorop. Nu nog hopen op een zonnige dag. Wij hebben er zin in!

Creatieve inbreng gezocht

Toernooien zijn superleuk voor hockeyers en voor de onderlinge verbinding. Bij MHC de Kikkers hebben we jaarlijks meerdere toernooien, zoals de Kikker Off, het scholentoernooi, het Jongste jeugd toernooi en het G-Hockey toernooi. Deze toernooien zijn altijd druk bezet en iedereen beleeft er een mooie tijd en neemt de herinnering mee naar huis waar de verhalen gedeeld worden.

Afgelopen jaren is het familietoernooi van MHC de Kikkers door gebrek aan inschrijvingen niet doorgegaan. Dit jaar is echter een bijzonder jaar. We bestaan 50 jaar en willen een fantastisch toernooi organiseren. Springkussens, een DJ, een speciaal thema of een zwembad. Er is heel veel mogelijk, dus... Ben jij speler bij de Kikkers (vanaf de B-jeugd) of ben jij ouder van een speler en wil je wel een paar avondjes en 1 dag investeren om onderdeel te zijn van iets heel gaafs? Meld je dan aan via de button hieronder.

Start horecaseizoen

Ook dit seizoen gaan we weer supergave feesten, TD’s en andere activiteiten organiseren. Hou de agenda in de app en op de website goed in de gaten.

Ons assortiment is vorig jaar uitgebreid met broodjes verse tonijnsalade en ham-kaas, de nu al bekende hotdog, nieuwe ijsjes en het nieuwe 0.0 assortiment. Ook zijn er mixdrankjes geïntroduceerd, deze verkopen we meestal alleen tijdens feesten.

Borrelen op de club

Veel (ook NIET selectie) teams willen weleens eten of borrelen op de club. Dit kan en is voor elk team te organiseren. Ook super leuk om een borrel te organiseren als je op zaterdag wat later mag spelen. Zo kunnen de ouders onder het genot van een hapje en een drankje hun favoriete team aanmoedigen.

Samen eten op de club

Doordeweeks kan er, in overleg, ook gegeten worden op de club. Voorafgaand aan een training, na een training of gewoon omdat het als team gezellig is.

Wil je iets regelen in het clubhuis, samen eten of iets anders? Mail de horecacommissie!

MHC de Kikkers bestaat 50 jaar!

De lustrumcommissie is druk bezig om ons 50-jarige verjaardag groots, meeslepend en zeker niet stilletjes voorbij te laten gaan. De komende nieuwsbrief maken we meer bekend hierover! Ook hoe je als team je steentje kan bijdragen. De eerste activiteit die we organiseren is een ontwerpwedstrijd voor het lustrumlogo. Dus houd de nieuwsbrief in de gaten!

Wijziging keeperstraining jeugd

De keeperstrainingen voor de Jongste Jeugd en de wisselkeepers zijn vanaf dit seizoen op woensdag en NIET meer vrijdag. De trainingen zijn op veld 1.

 • 17u – 18u: Jongste Jeugd
 • 18u – 19u: O12 & O14
 • 19u – 20u: O16 & O18

Arbitrage

Vanaf dit seizoen dienen alle juniorenteams -m.u.v. de 1e (selectie)teams- gefloten te worden door 1 ouder die wordt bijgestaand door een (junior)scheidsrechter van de club. De 1e teams worden door een CS+ gefloten met een (junior)scheidsrechter van de club. Dit betekent dat de jeugdteams O12 t/m O16 zelf verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van een ouder in het bezit van een CS-kaart. Alleen op deze manier lukt het dat minder senioren van de zondag op zaterdag hoeven te fluiten. Het gehele team is verantwoordelijk, de teammanager heeft hier slechts een coördinerende rol in.

Ook niet onbelangrijk: alleen junioren fluiten junioren. Senioren fluiten senioren én junioren. Junioren fluiten alléén seniorenteams wanneer door de de arbitragecommissie hiervoor toestemming is gegeven!

Om meer ouders de gelegenheid te geven hun CS-kaart te behalen voor de competitie start, worden op de navolgende avonden digitale examens afgenomen:

 • vrijdag 8 september om 20.00 uur
 • maandag 11 september om 20.00 uur
 • woensdag 13 september om 20.00 uur
 • donderdag 14 september om 20.00 uur

Via onderstaande button kun je je opgeven (naam/adres/geb.datum + ouder van). Je krijgt dan een link doorgestuurd naar de e-learning omgeving waarbij je je in ca. 1,5-2 uur kunt voorbereiden op dit examen.

Jeugd O16 en O18 die nog geen kaart hebben worden later uitgenodigd om examen te doen (in oktober). Mocht je al je kaart willen halen, dan kan dat uiteraard. Gebruik hiervoor ook onderstaande knop.

Handjes nodig op 6 en 7 september

Afgelopen seizoen is er achter de schermen door een aantal mensen hard gewerkt om een verbeterslag te maken in onze keepersmaterialen. Met gepaste trots kunnen wij nu met jullie delen dat vanaf aankomend seizoen de meesten van onze keepers in nieuwe spullen het veld op kunnen! Hiermee hebben we als vereniging met afstand de nieuwste keepersmaterialen van de regio.

Het is een enorme klus om de oude spullen te vervangen door nieuwe. Daarom willen jullie vragen om mee te komen helpen. We hebben extra handjes nodig op de volgende dagen/tijdstippen:

 • Woensdag 6 september: vanaf 11:00 (tot 12:00?). Dan krijgen we de spullen geleverd en moeten ze naar het clubhuis worden gebracht.
 • Woensdag 6 september: 19:30 - 21:30. Verdelen van de nieuwe spullen over de hockeytassen.
 • Donderdag 7 september: 19:30 - 21:30. Verdelen van de nieuwe spullen over de hockeytassen.

Als er voldoende mensen komen helpen, halen we het net om voor de Kikker Off alles uit te reiken. Wil je komen helpen? Meld je dan aan via de onderstaande button! Vergeet niet aan te geven wanneer je wilt komen helpen. Vele handen maken licht werk!!

Trots, leergierig en sfeervol

Trots zijn wij als Dames 1 dat wij het afgelopen seizoen kampioen zijn geworden en daarmee promotie naar de derde klasse hebben afgedwongen! Als je kijkt naar de eindstand zie je dat wij terecht kampioen zijn geworden en serieuze stappen aan het maken zijn als team. Wij vinden het dan ook extra leuk dat wij hiermee de Kikkers weer op de kaart zetten, nadat onze mannen zijn afgehaakt vorig jaar 😉.

Het succes van afgelopen jaar zit hem in de saamhorigheid en teamgevoel dat in ons team zit. Iedereen is bereid mee te denken aan wat het beste werkt voor ons als team en zich daarvoor in te zetten. Daarnaast helpt het dat buiten de hockey om iedereen het erg goed met elkaar kan vinden.

Aankomend jaar zal het weer heel anders voor ons worden, in een hogere competitie. Met het aantrekken van nieuwe aanwinsten en het afscheid nemen van een paar belangrijke sterkhouders hebben wij weer een nieuwe groep om mee samen te werken. Hierdoor weet je als speelster eigenlijk nog helemaal niet wat je te wachten staat in de derde klasse. Maar dat er nu al gepraat wordt over promoveren en resultaat boeken zegt veel over onze ambitie als groep. Hier moet je leergierig voor zijn om dit uiteindelijk te willen bereiken en dat zien wij ook echt terug in deze jonge groep met talenten en ervaren routiniers.

Dat de Kikkers aankomend jaar 50 jaar bestaat als hockeyvereniging geeft ons extra motivatie om te presteren in de competitie en er een extra feestelijk jaar van te maken. Wij hopen dat jullie ons daarbij zoveel mogelijk willen helpen door ons aan te moedigen langs de lijn en na afloop gezellig een drankje met ons te drinkent

MHC de Kikkers begint met Hockey7!

Deze flexibele competitie is vooral gericht op hockeyers die vanwege hun drukke bestaan geen volledige reguliere competitie meer op de zondag willen of kunnen blijven spelen. Maar wil je niet stoppen met hockeyen dan is Hockey7 de flexibele competitie voor jou. De wedstrijden zijn namelijk hoofdzakelijk op vrijdagavond.

De vaste teams (mannen, vrouwen of gemixt) spelen zeven tegen zeven, met meerdere teams op één locatie. Teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld, zonder keeper en scheidsrechters. Er wordt gespeeld volgens de zaal regels (niet slaan, niet hoog spelen, alleen hoog pushen op doel). 7hockey wordt in 4 periodes gespeeld, najaar, winter, voorjaar en zomer. Elke periode kunnen er teams aanhaken of een periode afhaken om even uit te rusten voor een volgende periode. Het eerste Hockey7 team van de Kikkers gaat al meedoen, met hun eerste thuiswedstrijden op vrijdag 29 september 20:30, kom vooral gezellig kijken en ze aanmoedigen!

Heb je interesse om een volgend blok mee te doen, schrijf je dan in voor 6 november om als team mee te doen met de wintercompetitie. Voor meer informatie of aanmeldingen, mail via onderstaande button.

Levering kousen vertraagd

Vanwege een brand bij een kousenleverancier van Intersport, kan het zijn dat sommige maten niet beschikbaar zijn. Een levertijd is niet bekend. Intersport doet er alles aan om de kousen spoedig geleverd te krijgen.

Vertrouwenscontactpersoon

Natuurlijk wil Mixed Hockey Club de Kikkers een hockeyclub zijn met een veilig sportklimaat, waar iedereen met plezier hockeyt en zich thuis voelt. Het hanteren van een preventief beleid m.b.t. ongewenst gedrag kan een belangrijke bijdrage leveren aan een veilige sportomgeving. Hier willen we als club graag in voorzien door o.a. het opstellen van duidelijke gedragsregels.

Desondanks is het mogelijk dat iemand bepaald gedrag als ongewenst ervaart. Dit willen we bespreekbaar maken, het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Dan is het goed als je in vertrouwen bij iemand terecht kunt. Een onafhankelijk persoon. Het bestuur heeft daarom twee Vertrouwenscontactpersonen (VCP's) aangestelden zijn bereikbaar via vcp@kikkers.com.

Voor meer informatie zie ook op de website.

Dank voor het doorlezen van de nieuwsbrief van september 2023. We wensen jullie een geweldig hockeyseizoen toe!