EKEGÅRDEN MED SVENSKA KYRKAN SOM GÄST SEDAN 1962

Vi älskar att skapa en känsla av tillsammans där alla får plats
”Som hemma fast borta. Mår så bra och tacksam för den glädje och kärlek vi möter oss i ett överflöd av Therese, Per, Sussie och Sara” /Mikaels uttalande. Här tillsammans med Eva.

INRE OCH YTTRE MILJÖ

Utrymmen finns det gott om både ute och inne beroende på aktivitet. Ute kan man ta en vandring i vår labyrint på gräsmattan eller mer rörligare sporter på vår stora gräsmatta. Inne finns chans att spela biljard eller bara pyssla. Självklart också ha samlingar av olika slag.

Överst från omgivningen, restaurangen och nedre bilder visar aktiviteter utomhus från tidigare konfirmationsläger.
Frukostar, fikastunder, luncher och middagar efter önskemål.
När solen skiner kan vi inte låta bli att vara ute även till måltiderna
I vår stora öppna lokal har EFS hållit andakter sen 1972. Nedan ser du lokalen nyrenoverad.
Till höger finns 70 stolar att nyttja. Meddela hur många bord ni vill ha så ordnar vi det innan ni kommer.
Vi samordnar busstransport t/r Visby och utflykter. Här finns gott om närliggande resmål och naturupplevelser. På bilden längst upp genomförs ett dop av konfirmander i Nisseviken.

MAT & SERVERING

Ekegården har en lokalt populär restaurang som är öppen några sommarveckor varje år om det inte är bokat för konfirmation eller annan verksamhet. Köket är välutrustat och erfaret. På läger utgår vi alltid från populär svensk husmanskost med ingredienser av amerikanskt, indiskt och asiatiskt och jobbar med mycket lokala råvaror. Vi samarbetar gärna kring kring specifika önskemål eller teman. Som på alla läger är måltiderna centrala och hos oss brukar dem vara mycket uppskattade. Hantering av allergier och intoleranser är vi mycket vana vid.

Per vid gårdens amerikanska BBQ-grill.

VÅRA LOKALER

Ekegården har tre separata byggnader. Huvudbyggnaden till höger omfattar restaurang och umgängeslokaler samt rum. De andra två fastigheterna är rumsbyggnader. Det finns även stora parkeringsytor.

Huvudbyggnaden

I huvudbyggnaden finns stora samlingslokaler, restaurang/gemensamhetsutrymme med biljardbord, scener och öppen spis. På övervåningen finns 10 sovrum.

Ekegårdens stora samlingslokal, kapellet.

Kapellet - favoriten genom åren. Med sina 7.5 meter i takhöjd, helt öppen planlösning och scen har denna lokal passat perfekt för de olika församlingarna som varit hos oss under åren, exempelvis bra för att hålla andakt. Det här vår största enskilda lokal. En öppningsbar vägg länkar samman allt med restaurangen. Totalt över 300kvm öppen yta.

våra rum har du precis vad du behöver. Inga guldkranar. Men däremot lyxen att lägga dig i rena och renoverade rum med sköna resårsängar och sträckta lakan. Samtliga sovrum har WiFi.

Hus Bölske har tio dubbel- och tvåbäddsrum. Sex större och fyra mindre. Umgängesrum med TV och dryckeskyl samt stor veranda.
Hus Gudings har fem dubbelrum, två trebäddsrum och ett rum för fyra. Stort umgängesrum med whiteboard.
Huvudbyggnaden har tolv dubbelrum i varierande storlek, varav några vid behov kan utrustas med extra bädd.

RETREAT

PILGRIMSVANDRING

ledarutbildning OCH PERSONALDAGAR

Personaldagar.

KONTAKTA OSS

Frukost, lunch och middag och del i dubbel- och/eller flerbäddsrum (inkluderar tillgång till lokaler) Välkommen att höra av dig om pris och tillgänglighet redan idag!

Ring gärna eller maila om du har några frågor eller funderingar. Vi som jobbar här är själva intresserade av andliga frågor, så visst tycker vi det är extra kul om ni väljer Ekegården!

Ekegården | Eke Bölske 144 | 623 40 Havdhem | Gotland

info@ekegarden.com 0498-481222

Therese och Per

OM covid- 19

Ekegården följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tack vare stora ytor både inom- och utomhus ger det oss goda möjligheter att erbjuda medelstora sammankomster med bästa möjliga säkerhet.

Handdesinfektion finns tillgängligt bland alla publika ytor.

Vi uppmanar alla besökare i grupp med symtom eller som har anhöriga med symtom att avstå vistelse.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.