Nieuwsbrief Zaterdag 9 maart 2024

BESTE TRAIL LIEFHEBBERS,

Nog even en dan gaan we het samen meemaken: de 11e editie van de SallandTrail. De weersverwachting voor 9 maart op dit moment: zon, droog en tussen de 4 en 11 graden. Dus mooi loop weer😊.

We verwachten zeker 1500 mensen aan de start van de 10, 25, 50 km en 50 mijl.

PARKEREN

TIP: probeer te carpoolen of beter nog kom, indien mogelijk, met de trein of op de fiets.

Vanaf het treinstation

 • Loop het station uit aan de noordkant (niet richting kerk).
 • Loop via het rode fietspad (F35) meteen naar het westen (richting Zwolle).
 • Na ca. 800 meter ben je bij Het Ravijn (Wil je carpoolen? Raadpleeg de deelnemerslijst hier).

PARKEERPLAATSEN

Om de overlast voor omwonenden van het Ravijn tot een minimum te beperken en de aanrijroutes voor hulpverleners vrij te houden, verzoekt de organisatie om op vooraf aangewezen locaties te parkeren.

Parkeerkaart

Houd er rekening mee dat de weg tussen Holten en Nijverdal (Nijverdalsebergweg) van 's avonds 17:00 uur tot ’s morgens 09:00 uur afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. Bekeuring = € 120,-. Het zou best kunnen dat je navigatie je wel via deze weg leidt.

STARTTIJDEN

 • 08:00 uur - 50 mijl ca. 105 lopers
 • 08:30 uur - 50 km ca. 230 lopers
 • 09:00 uur - Startgroep 1 - 25 km ca. 400 lopers
 • 09:30 uur - Startgroep 2 - 25 km ca. 400 lopers
 • 10:00 uur - 10 km ca. 400 lopers

STARTNUMMERs en T-shirts

VERMELD JE STARTNUMMER BIJ het AFHALEN!

Het startnummer ligt voor je klaar binnen bij Het Ravijn in de sporthal. Het wordt niet opgestuurd. De startnummers zijn persoonsgebonden en voorzien van naam, noodnummer en afstand aanduiding. Je kunt je nummer nu al opzoeken op mijnINSCHRIJVING.nl. Net als vorige jaren mag iedereen zijn startnummer houden. Ook een eventueel besteld Running T-shirt ligt voor je klaar in de sporthal bij een aparte kraam. Bestelde shirts zijn alleen af te halen met je startnummer.

Startnummers en eventueel bestelde shirts kunnen ook vrijdag tussen 16:00 uur en 20:00 uur afgehaald worden. Dan hoef je zaterdagochtend niet in de rij te staan. Kijk goed naar de borden dat je in de juiste rij gaat staan van je af te halen startnummer. Er zijn nog een aantal Running T-shirts te koop. Deze kunnen met gepast geld (€20,00) of via een QR-code betaald worden.

OPHALEN STARTNUMMERS

 • 50 mijl - tussen 07:15 en 07:45 uur
 • 50 km - tussen 07:45 en 08:15 uur
 • 25 km startgroep 1 - tussen 08:15 en 08:45 uur
 • 25 km startgroep 2 - tussen 08:45 en 09:15 uur
 • 10 km - tussen 09:15 en 09:45 uur
Plattegrond Het Ravijn

ROUTES

De definitieve 2024 routes van de 10, 25, 50 km en de 50 mijl zijn vanaf zaterdag 2 maart op SallandTrail.nl te vinden onder het kopje Routes (met hoogteprofiel zichtbaar), daar staan dan ook de linkjes naar de te downloaden GPX bestanden van de routes.

BEWEGWIJZERING

De route wordt hoofdzakelijk aangegeven met oranje linten. Twee lintjes worden voor een afslag geplaatst aan de afslagzijde en vervolgens één lintje ter bevestiging aan de tegenoverliggende kant na de afslag. Als de route rechtdoor gaat, is er een lintje na de kruising geplaatst. Bij gevaarlijke oversteekplekken staan waarschuwingsborden en/of vrijwilligers.

Bewegwijzering

Houd je aan de normale verkeersregels en volg aanwijzingen van de vrijwilligers op.

VERZORGINGSPOSTEN

Op de verzorgingsposten onderweg vind je:

 • Fruit (banaan, sinaasappel), drinken (water, sportdrank, cola, thee, bouillon) iets te eten (winegums, koek, stukken Limburgse vlaai) (niet alles op elke post).
 • De drinkbeker (soft cup) die je bij het afhalen van je startnummer krijgt, dien je onderweg mee te nemen. Bij de verzorgingsposten zijn geen drinkbekers aanwezig.
 • Het Rode Kruis is ook aanwezig of snel oproepbaar (tevens Rode Kruis-bikers op parcours aanwezig).

Bij de finish is er daarnaast nog krentenwegge met boter, suikerbrood en warme bouillon. Denk ook een klein beetje aan de lopers die nog na jou komen.

MASSAGE

Na afloop van de SallandTrail zijn er masseurs aanwezig om je te verwennen met een ontspannende massage. Als je hiervan wilt genieten, na een verfrissende douche en droge kleren, kun je jezelf nu al inboeken via de link hieronder. Het is ook mogelijk om voor jouw loop hier al gebruik van te maken.

We vragen zoals altijd een vrijwillige bijdrage voor de masseurs. Maar als richtbedrag vinden we € 8,00 heel netjes. Jouw bedrag kun je ter plekke contant betalen of je kunt via een QR-code betalen (bedrag zelf te bepalen). Onze masseurs leveren uitstekend werk en verdienen zeker een beloning!

AANDACHTSPUNTEN

Mocht het zo zijn dat je onderweg in de problemen komt en echt genoodzaakt bent om uit te stappen, wandel dan naar de eerstvolgende verzorgingspost of je kan uitstappen bij een bewaakt oversteekpunt, als dit mogelijk is. Lukt dit niet, bel dan naar het noodnummer. Vanaf die plek word je zo vlot mogelijk door een busje/auto opgehaald en naar de finish gebracht. (Meld je dan ook altijd even af en vermeld je startnummer)

 • Neem voor de zekerheid je mobieltje mee onderweg. Je kunt dan in noodgevallen de organisatie bereiken op noodnummer +31682190429

Zorg dat je goed uitgerust bent en kom genieten! Je mag gerust bekaf over de finish komen, maar dan wel met een brede glimlach. Er worden foto’s en filmpjes gemaakt, ook onderweg. Voor iedereen is er bij de finish een mooie medaille.

Na afloop is er de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in het verwarmde binnenbad. Doe je natte zweetkleren uit en trek je zwembroek/zwempak aan bij het douchen. Kleren niet in kleedhokjes laten slingeren, maar in een kluisje (denk aan een muntje van € 0,50 voor de kluisjes! Deze krijg je terug). En dan heerlijk de vermoeidheid in het zwembad van je af laten glijden. Het is ‘all-in’ dus maak er gebruik van en geniet. Na afloop nog even gezellig napraten in de horeca! Voor elke deelnemer is er een gratis consumptiemuntje (voor koffie, thee of een lekkere kop soep). Deze krijg je bij het afhalen van je startnummer. 

INFORMATIE 50 MIJL en 50 km

Verplicht mee: opgeladen mobiel en reddingsdeken.

Recente aanpassing routes i.v.m. onveilige oversteek N35

Recentelijk hebben we een uitdaging ondervonden met betrekking tot onze geplande route langs de N35. Na zorgvuldige evaluatie vanuit Rijkswaterstaat bleek dat de oorspronkelijke oversteeklocatie niet veilig genoeg was. Dit dwong ons om alternatieven te verkennen, maar dankzij de welwillendheid van grondeigenaren zijn we erin geslaagd een passend alternatief te vinden. We willen alle deelnemers aan de 50 km en 50 mijl vragen om de N35 alleen op de aangewezen locatie over te steken en de instructies van de oversteekhulpen nauwgezet op te volgen. We zijn ervan overtuigd dat deze aanpassing zorgt voor een veiligere en toch uitdagende ervaring voor alle deelnemers.

Voor de 50 mijl kan er in de sporthal een ‘drop bag’ worden afgegeven die naar de laatste post wordt gebracht, dit is het punt op 44,5 en 60 km. Daarna wordt dit teruggebracht naar de sporthal. We hanteren een ‘cutoff time’ van 7,5 uren voor de eerste 60 km. Wie na 15:30 uur bij de verzorgingspost op 60 km aankomt, kan het parcours niet verder volgen richting finish. De linten worden dan opgeruimd. Er wordt gezorgd voor vervoer richting de finish. Bij de laatste loper(s) van de 50 mijl worden vanaf 60 km bezemlopers ingeschakeld voor begeleiding.

De 50 km en 50 mijllopers kunnen ook een drop bag bij de verzorgingspost bij start/finish (Het Ravijn) afgeven. Deze kan dan bij de doorkomst na 25 km bij het Ravijn gepakt worden.

OKÉ, ZIE JE HET AL (WEER) VOOR JE?

Door de Sallandse bossen, over heuvels en onverharde paden? Als het weer nu een beetje meewerkt wordt het opnieuw één groot trailfeest!

Oh ja, wie wordt betrapt op het vervuilen van het bos wordt van het parcours verwijderd en is de komende jaren uitgesloten van deelname aan de SallandTrail.

Net zo streng zijn we voor deelnemers die zich onderweg laten begeleiden door eigen MTB’ers. Niet doen!

Wij zijn er klaar voor...

De organisatie van de SallandTrail wenst jou een fantastische trail toe. Of je nu 10, 25, 50 km of 50 mijl loopt, de prestatie is voor iedereen even groot!

Tot zaterdag 9 maart allemaal!

Volg het laatste nieuws via SallandTrail.nl en bezoek regelmatig de Facebook en Instagram pagina van de SallandTrail!