Reisverslag Munro bagging schotland - de wintereditie

Schotse munro’s trotseren in de winter. Bewapend met crampons, pickels en de mountain leaders. Wild, rauw, spartaans en uitdagend. De betoverende landschappen, de verwilderde gebieden, de rauwe en authentieke berg- en klimcultuur – het maakt winterklimmen in de Schotse Hooglanden uniek. Duidelijk niet je alledaagse ervaring.

Schotland telt 282 Munro’s (toppen die hoger zijn dan 3000 voet) die allemaal te beklimmen zijn. Wij trokken erop uit om er een aantal winterse Munro’s te 'baggen'. Door weer en wind kunnen we wel zeggen. Ons verblijf tijdens dit avontuur: een Schotse hut in de wildernis. Simpel, maar sfeervoller en gezelliger krijg je het niet. Rewilden op z'n best!

Team Schotland!

Schotland zou Schotland niet zijn als we tussen het klimmen door niet worden uitgedaagd door een klein windje.

Boven! #munrotime

De Schotse Hooglanden, waar je neus altijd koud is en je spullen continu kletsnat. Waar de wind je onophoudelijk van de berg probeert te blazen en waar de lucht, de grond en alles daar tussenin één tint wit is. Maar wanneer de regen stopt, de wind gaat liggen en de wolken voor een minuutje openbreken, dan maken de uitzichten al deze ontberingen meer dan goed.

Rise and shine rewilders!

Je hebt zeldzaam, dan een hele tijd niks en dan zon in Schotland.

On the move door de Schotse Hooglanden, serious business.

Vandaag doen we een deel van de Ring of Steall, een Schotse klassieker. Prima verwilderen hier in de Highlands.

Basecamp Munro Bagging

Een taaie heroïsche dag strijdend over de CMD Arête naar de Ben Nevis. Nat en koud tot op het bot, hard geleefd met z’n allen.

Schotland winter, iets voor jou? Tot volgend jaar!

Rewild!