Werken bij Avansa Kempen vacature voor sociaal-cultureel werker (m/v/x) - TIJDELIJK

Avansa Kempen, aangenaam!

Avansa Kempen is één van de dertien Avansa's in Vlaanderen en Brussel. Samen met een team van 12 medewerkers zijn wij er voor burgers, organisaties en beleid. Wij werken dagelijks aan een samenleving die beter scoort op duurzaamheid, inclusie, solidariteit en gelijkwaardigheid. Door burgers en organisaties in langlopende trajecten te begeleiden of met het opzetten van eigen Kempense campagnes. We organiseren debatten of samenkomsten of geven advies. Zolang we engagement, burgerschap en verantwoordelijkheid kunnen stimuleren.

Zo werken we aan concrete maatschappelijke veranderingen en creëren we een meer democratische en vooral veerkrachtige samenleving. Een gevarieerde en boeiende werking voor een al even diverse en fascinerende regio. Welkom bij Avansa!

Meer weten over wie we zijn en wat we doen? Bezoek dan zeker onze website of neem ons magazine erbij. Dat geeft je een goed zicht op onze activiteiten en waarvoor we staan.

Hoe werken we?

Avansa Kempen bouwt met mensen samen aan de samenleving. We doen dat met projecten, op maat, door verbindingen te leggen en te werken vanuit een sociaal-culturele focus.

Smaakmakers

Enkele voorbije projecten die je misschien een beter beeld geven:

Een klein team

Twaalf collega's kijken vol spanning uit of jij ons team komt versterken. Als je aan de slag gaat bij ons, dan sta je er niet alleen voor. Ons werk is teamwork. Bij de start van je tewerkstelling mag je dan ook rekenen op extra begeleiding.

Je werk

Je helpt en ondersteunt onze sociaal-cultureel werkers bij het uitwerken van hun projecten, vooral organisatorisch maar ook inhoudelijk.

Een creatieve aanpak mag zeker. Ook experimenteren mag. We staan altijd open voor vernieuwende werkvormen en verrassende combinaties.

Je werkplek

Je vindt ons aan de rand van Turnhout, in de Prins Boudewijnlaan 9, op een klein kwartier stappen van het station, vlakbij de ring. We bezetten er de eerste verdieping en beschikken over een mooie tuin waar het bij goed weer heerlijk is. Deze plek is onze uitvalsbasis. Onze werking speelt zich vaak af op locatie in de 27 gemeenten van onze regio. Afhankelijk van jouw projecten ben je dus ergens in een of meerdere gemeenten aan de slag. Ook thuiswerk is mogelijk, maar altijd afgestemd op je uit te voeren takenpakket.

Een job om naar uit te kijken

Je kent ons nu al wat beter, maar laten we het allerbelangrijkste niet vergeten: de tijdelijke job als sociaal-cultureel werker (m/v/x, minstens 50%) die we je aanbieden.

Naar wie zijn we op zoek?

Mensen die graag cocreatief werken met burgers en partnerorganisaties, projecten en processen kunnen opzetten en aansturen en organisatorisch sterk zijn.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een tijdelijke job van maximaal 1 jaar die ergens rond september zou starten. De precieze duur en datum spreken we onderling af.
 • Een arbeidsduur die minstens halftijds is.
 • Een boeiende, creatieve organisatie met een uitdagende maatschappelijke opdracht.
 • Een loon conform onze CAO (PC 329.1), op B1b-niveau.

En wat verwachten wij van jou?

 • Je herkent je in de missie, visie en eigen opdracht van Avansa Kempen.
 • Je wil enthousiast meewerken aan de uitbouw van de visie en de eigen opdracht van Avansa Kempen.
 • Je hebt een praktische en vlotte kennis van sociale media en de courante computerprogramma’s.
 • Je werkt loyaal in teamverband en communiceert transparant.
 • Je bent bereid om je te verplaatsen naar gemeenten in het Turnhoutse arrondissement.
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk.
 • Je opleiding speelt geen rol. Ook (toekomstige) schoolverlaters zijn welkom.

Iets voor jou?

Stuur snel een mailtje met je motivatie en cv naar Jan Van Hout via jan.vanhout@avansa.be. Bij hem kan je ook terecht met al je vragen. Let op: we sluiten deze eerste oproep af eind juni.

Heb je nog vragen? Ons bellen kan ook op nummer 014 41 15 65.

Avansa Kempen vzw, Prins Boudewijnlaan 9 bus 2, 2300 Turnhout

www.avansa-kempen.be