Klassiek van Nu Vanessa Carneiro Kindt - arcKint Studio

#arckintsessie W&T februari 2023

Ter gelegenheid van hun nieuwe huis kregen Wendy en Tom via vrienden mijn website doorgestuurd.

Wendy en Tom wonen in een nieuwbouw huis en hebben net een jaren 30 woning gekocht. Ze namen contact op met de vraag hoe ze de authentieke stijl van de woning het best konden doorvoeren met behoud van hun eigen moderne stijl en smaak.

De nieuwe woning heeft een ruim verbouwd gedeelte met daarin de eetkamer, maar hun vraag betreft voornamelijk de woonkamer. Deze ruimte heeft een karakteristiek hoog plafond en twee originele schouwen die momenteel niet in gebruik zijn, met fraaie klassieke elementen die de ruimte sieren, zoals glas-in-lood, plafondrozetten en de twee natuurstenen schouwen.

De bestaande situatie
De bestaande situatie

Wendy en Tom willen graag weten hoe ze de klassieke elementen kunnen integreren en laten samensmelten met hun moderne stijl.

Ze willen een ruimte creëren waar ze vrienden kunnen ontvangen, maar ook een kinderhoek voor hun dochtertje en een geschikte plek voor hun bestaande babybox, gezien Wendy in verwachting is van hun tweede kind.

Verder nemen ze ook hun Samsung The Frame-televisie mee en zoeken ze een mooie plek om digitale kunstwerken van Nederlandse meesters zoals Rembrandt en Vermeer te tonen, aangezien dit hun favorieten zijn.

Het Concept Moodboard

Op een gezamenlijk Pinterest-bord delen ze verschillende referentiebeelden en gewenste elementen.

Als inspiratie voor het moodboard, selecteer ik elementen en kleuren uit hun referentiebeelden op Pinterest.

Moodboard voor de Optie 1

Wendy en Tom wilden graag de schouwen behouden, maar twijfelden over de kleur van het bovenste gedeelte en ook de vorm van het vloerkleed.

In dit geval, waarin de opdrachtgevers tussen verschillende wensen of ideeën zitten, is een Interieuradvies Uitgebreid ideaal. Door twee opties te presenteren, kunnen de opdrachtgevers hun verschillende wensen zien in twee verschillende scenario's, wat het maken van keuzes sneller, stressvrij en plezierig maakt.

In de eerste optie kies ik voor een natuurstenen schouw met een lichte boven- en binnenkant. Om de TV optimaal te plaatsen, stel ik voor de twee schouwen te integreren in een voorsprong van de wand.

Hier kies ik ervoor ronde vormen te accentueren door een rond vloerkleed af te beelden.

Optie 1

Hierdoor kan de TV boven de linkse schouw worden geplaatst en kan er tussen de twee schouwen een wandkast worden ingebouwd.

Hier stel ik voor de twee schouwen te integreren in één kamerhoog oppervlak, waardoor een deels ingebouwde wandkast tussen de twee schouwen ontstaat.

3D plattegrond
Ingebouwde kastwand

Door het oppervlak boven de linker schouw te vergroten, kan de TV boven de schouw worden gehangen.

Een geschikte plek voor het tonen van digitale kunstwerken, zoals het TV Art Abstract voor Samsung TV The Frame van WestlaneArt op Etsy.

Digital TV Download van WestlaneArt

Twee kamerhoge houten roomdividers begrenzen het zitgedeelte en dienen tegelijkertijd als achtergrond voor het knusse babybox-plekje.

Wendy en Tom waren meteen verliefd op de karakteristieke stijl van hun jaren 30 huis, maar wisten niet precies hoe ze de klassieke elementen konden benadrukken en tegelijkertijd eenheid konden creëren met hun moderne stijl.

Naast de babybox namen ze ook hun leren bank mee uit hun vorige woning. Als aanvullende zitelementen stel ik een divan en een ottoman in volumineuze vormen voor, die een perfecte balans brengen tussen modern en klassiek.

Sierprofielen benadrukken de klassieke stijl, en door een warme, lichte vanille tonaliteit komen de wanden tot leven.

Vanuit de twee plafondrozetten waar oorspronkelijk kroonluchters hingen, komt een moderne grass-hanglamp die warmte en een natuurlijke sfeer toevoegt aan de moderne stijl.

In de referentiebeelden van Wendy en Tom kwamen diverse natuurlijke elementen voor, zoals hout, gras en rotan.

Drie grote decoratieve rotan bladen verrassen en accentueren de natuurlijke basis.

Klassieke materialen zoals het natuursteen van de schouwen komen terug in het tafelblad.

De ronde vormen van het vloerkleed, zitelementen en salontafel helpen een natuurlijke organische sfeer te creëren en brengen balans met de hoekige elementen en vormen.

Naarmate de kinderen groter worden, is het mogelijk meer openheid in de woonkamer te brengen door simpelweg de roomdividers weg te halen.

Woonkamer zonder roomdividers

In de tweede optie kies ik voor hetzelfde kleurenpalet, maar dan met een donkere boven- en achterkant van de schouwen.

Moodboard Optie 2

In de woonkamer plaats ik de babybox omgedraaid, die het hart van een speelgoedeilandje vormt.

In deze optie kies ik ervoor om een rechthoekig vloerkleed af te beelden, wat de zithoek op een andere manier begrenst dan bij een rond vloerkleed.

Optie 2

Voor opbergmogelijkheden stel ik een lang zwevende kast voor, langs de hele lengte van de wand met de schouwen. Een wandpaneel maakt het mogelijk de ongewenste kabels van de TV, soundbar en tafellampen weg te werken, wat diepte en uniformiteit aan die wand geeft.

Even hoog als de deuren en bekleed met een textuurbehang, helpt dit wandpaneel zowel een knus als een rustig gevoel in deze hoog plafond woonkamer te creëren.

3D Plattegrond - Optie 2

Wendy en Tom hebben bewondering voor Nederlandse kunstschilders uit de Gouden Eeuw, zoals Rembrandt en Vermeer, maar staan ook open voor abstracte hedendaagse kunst, zoals dit TV Art Neutral Abstract van FrameTVArtEmporium op Etsy.

Neutral Frame TV Art van FrameTVArtEmporium

De neutrale en rustige basis laat zowel het klassieke als het moderne kunstwerk goed tot zijn recht komen.

De babybox komt hier als een eilandje, omcirkeld door de kinderkeuken en spelset blokken.Ook dient het als achterkant voor een kinderzitbank en biedt het de kinderen een eigen ruimte.

In deze optie stel ik andere hanglampen voor die qua vorm en sierlijkheid een eyecatcher in de woonkamer worden.

Een fraai, groot abstract landschapskunstwerk van MarbleWish op Etsy brengt wat leven aan het kleurvlak achter de bank.

Om het knusse gevoel te benadrukken, suggereer ik een kleurvlak even hoog als de deuren, dat de hoek ook omarmt.

Optie 2

Een voordeel van twee opties presenteren is dat verschillende wensen in de twee verschillende opties afgebeeld kunnen worden.

Zoals hier in de tweede optie, beeld ik een rechthoekig vloerkleed en plissé gordijnen af, in tegenstelling tot het ronde vloerkleed en de kamerhoge gordijnen van de eerste optie.

Optie 1

Zo worden keuzes in een oogwenk stressvrij gemaakt.

Een fauteuil in organische vorm breidt de zithoek uit en brengt weer balans met ronde vormen in de woonkamer.

Hoewel hetzelfde kleurenpalet is gebruikt in beide opties, is het toch mogelijk dezelfde sfeer te behouden en toch andere keuzes te maken in het toepassen van kleuren, ook voor de speelhoek.

Optie 2
Optie 1

Hoe uitdagender je denkt dat jouw ruimte is of hoe verschillend jullie wensen kunnen zijn, er is altijd een mogelijkheid om een passende oplossing te ontwerpen. Dat is waar ik bij arcKint Studio naar streef.

In samenwerking met de opdrachtgevers, zowel op locatie als online, wisselen wij constant informatie uit en stemmen we de wensen af op ons gezamenlijke bord op Pinterest.

"Het was een heel prettig proces met Vanessa. We hebben elkaar, en zij ons huis, nooit live gezien. Maar ondanks dat wist Vanessa echt iets origineels te ontwerpen dat helemaal bij ons past. We hebben uiteindelijk één variant nagenoeg overgenomen in onze woning!" Wendy & Tom
Klassiek van Nu

Sommige opdrachtgevers vinden het fijn om na het advies het uitvoeringsproces in eigen handen te hebben. Superleuk vind ik het om een update te krijgen als ze zover zijn met hun nieuwe interieur.

Update van de opdrachtgever
"Het klopt helemaal, wij zijn erg blij mee! Past helemaal bij ons zo. Wij krijgen er ook veel leuke reacties op!" Wendy & Tom

Benieuwd waar de elementen te koop zijn? Bekijk de voorgestelde elementen voor dit advies bij arcKint Studio - Pinterest, board arcKint Studio - ReferentiebeeldenOntwerpW&T

Wil je ook een andere kijk op jouw interieur? Bij arcKint Studio bid ik op maat interieuradvies. Hier lees je meer over de mogelijkheden.

Vanessa Carneiro Kindt - arcKint Studio