nieuwsbrief januari 2024 MHC de Kikkers

Voor je ligt de eerste nieuwsbrief van 2024. Dit jaar vieren we het 50-jarige bestaan van onze mooie hockeyvereniging. In deze editie van de nieuwsbrief lees je o.a. meer over het lustrumjaar, nieuw bestuurslid Margot van Vorstenbosch en nieuwe keepersmaterialen. Veel leesplezier!

Agenda

 • 31 januari, 7 & 14 februari conditietraining breedtesportteams jeugd
 • 27 januari Pubquiz
 • 22 maart après ski feest Lustrum editie
 • 24 maart opening lustrumjaar MHC de Kikkers 50 jaar

Even voorstellen: Margot van Vorstenbosch

In de Algemene Ledenvergadering op 7 december jl. ben ik gekozen tot nieuw bestuurslid. Tijd om mezelf even voor te stellen. Ik ben Margot van Vorstenbosch, 42 jaar en woon 14 jaar in Nieuw-Vennep. Mijn partner is een echte Venneper en we hebben samen twee kinderen van 11 en 9 jaar. Mijn dochter zit nu in haar derde seizoen bij de Kikkers en hockeyt met veel plezier. Ik sta ook vanaf het begin met veel enthousiasme langs de lijn en heb me tot op heden ingezet als teammanager van haar team. In het dagelijks leven werk ik als directeur bij TallKing Results, een adviesbureau in de zorg. Naast deze leuke baan met een maatschappelijk belang, wil ik nu ook graag mijn steentje bijdragen aan de club door plaats te nemen in het bestuur. Ik neem momenteel enkele taken over van Herma en zal de rol van secretaris gaan vervullen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Nieuws van de horecacommissie

Welkom allemaal bij de start van de 2de seizoenshelft. Het wordt er 1 om niet snel te vergeten, we gaan weer mooie evenementen neerzetten en feesten vieren. Hou de agenda goed in de gaten en #doemee!

 • Op zondag 10 maart starten we met een TD :”Welkom terug”. Van 16.00 - 21.00 uur. Iedereen is welkom.
 • Onlangs hebben wij de prijzen van alcoholische- en suikerhoudende dranken aangepast.
 • Daarnaast kiezen we er nog steeds voor om statiegeld op blikjes en petflesjes niet door te berekenen. Als alle blikjes en flesjes ingeleverd worden in de daarvoor bestemde bakken, kunnen we dit ook zo houden.

Heb leuke ideeen voor een feest, gezellige middag of wil je met je team een keer eten op de club, laat dit dan weten en mail ons via de button hieronder:

OPROEP: OUD-LEDEN GEZOCHT

Wij willen iedereen oproepen om oud leden, oud vrijwilligers, oprichtende leden of mensen die op een manier positief hebben bijgedragen aan de opbouw van onze club, deze mensen te vragen een mail te sturen naar lustrum@kikkers.com. Uiteraard kan jij ook een mail sturen naar dit adres met hun contactgegevens. Wij gaan ervan uit dat als wij een mail ontvangen, er ook toestemming is om de betrokkenen te benaderen.

De planning voor het 10de lustrum krijgt vorm en er staan gave activiteiten op de planning. Denk dan aan een de start van het lustrumjaar op zondag 24 maart, met een wedstrijd van onze heren 1 tegen de Boekaniers, spelletjesavonden, recepties voor heel oud-leden, oud-besturen en alle oud-vrijwilligers, tot een bijzonder themafeest begin september (daar mogen we nog niet zo veel over los laten).

Al met al staat er al veel op de planning! Maar er kan altijd iets leuks bij, dus als je een idee hebt voor een leuke avond, middag of actie, neem dan contact met ons op via de button hieronder.

Gezocht: lijncoordinator jongens onder 16/18

Aan het einde van dit hockeyseizoen stopt de huidige lijncoordinator, Barbara Kors, na ruim 8 jaar. Wie vindt het leuk om dit over te nemen van Barbara? Het gaat om de Jo16/18 lijnen.

Nieuwe keepersmaterialen

Begin dit seizoen heeft de club een grote investering in keepersmaterialen gedaan. Daar zijn we als club erg blij mee. Keepersmaterialen zijn erg duur. Verzorg ze daarom alsof ze van jezelf zijn. Maak ze regelmatig schoon. In de button hieronder leggen we uit wat de materiaalcommissie doet en de uitgifte van de keepersmaterialen, geven we een korte uitleg over de keepersmateriaalsets per team én geven we instructies over hoe om te gaan met keepersmaterialen. 

7 tegen 7

In het begin was het even wennen, een andere spelersopstelling, de bal niet mogen slaan, spelen op vrijdagavond en vooral geen scheidsrechter die fluit bij overtredingen. De spelers moeten het onderling met elkaar oplossen.

Inmiddels zijn we er aan verknocht. Het 7 tegen 7. Het is hartstikke leuk. Je krijgt vaker de bal, we spelen veelal tegen een sportieve tegenstander en vooral; we hebben een supergezellig team! Inmiddels een harde kern van Kikkers met een leuke mix van dames, heren, jong en oud, ervaren of nog vrij nieuw. Het maakt allemaal niet uit. We spelen leuk samen. Na de wedstrijd doen we nog een drankje en een hapje bij het ontvangende team. Het kost ongeveer 7 euro per avond met twee wedstrijden van circa 30min.

Af en toe kunnen we nog een invaller gebruiken. Lijkt het je wat? Laat het dan Joost K of Djim van de trimmers weten. Ook bij vragen, laat het ons gerust weten. Bij genoeg aanmeldingen komt er een tweede team. Kortom, een aanrader. Ik zou zeggen probeer het eens. Voor je het weet rol je op vrijdagavond je bank af om een gezellig potje sportief te hockeyen!

Bovelander Hockeykampen

Na een daverend succes afgelopen zomervakantie, komt het Bovelander hockeykamp deze zomer weer naar onze club en jij kan erbij zijn! Het hockeykamp staat drie dagen in het teken van HOCKEY. FUN. FRIENDS! Onder begeleiding van de leukste trainers neemt Bovelander jou mee in de wereld van hockey, door middel van uitdagende trainingen, vette spellen en heel veel lol trappen met elkaar. Eén ding is zeker: Het wordt geweldig!

Het hockeykamp is van 22 t/m 24 juli 2024. Er is een Mini hockeykamp voor kids van 6 t/m 9 jaar en een Junior hockeykamp voor de jeugd van 9 t/m 12 jaar.

Natuurlijk is er meer…

 • Je krijgt je eigen te gekke Osaka x Bovelander shirt én bidon.
 • Je ontmoet een hockey international, die je alles mag vragen.
 • Bovelander verzorgt alle lunches, tussendoortjes en fruit. Nieuwe vrienden of vriendinnen leren kennen.
 • Wist je dat onze leden €10,- korting krijgen op het Bovelander kamp?

Er is genoeg om naar uit te kijken! En gelukkig kan je je al inschrijven. Dat kan via onderstaande button:

Arbitrage

Het is weer mogelijk om het Clubscheidsrechtersexamen af te leggen. Via een e-learning cursus worden alle fijne kneepjes van het fluiten onder de aandacht gebracht. De cursus is voor iedereen geschikt, kan in je eigen tijd worden gevolgd en wordt afgesloten met een digitaal examen.

Het digitale examen kan op een van onderstaande data worden afgelegd:

 • zaterdag 3 februari om 10.00 uur
 • maandag 5 februari om 20.00 uur
 • woensdag 7 februari om 20.00 uur
 • zaterdag 10 februari om 10.00 uur
 • maandag 12 februari om 20.00 uur
 • woensdag 14 februari om 20.00 uur

Graag willen wij ook ouders van de (jongste) jeugd uitnodigen om hun CS-kwalificatie te behalen. Op deze wijze willen wij als club graag meer balans aanbrengen in jeugdige en volwassen clubscheidsrechters.

Wij streven er naar om per team minimaal 2 tot 3 clubscheidsrechters op te leiden. Heeft u interesse? Meld u dit dan bij e-learning@kikkers.com. Vermeld hierbij uw naam, adres, geboortedatum en in welk team uw (kind)eren hockeyen. U krijgt dan een uitnodiging om de e-learning te volgen en het examen af te leggen.

Zoals bekend, is het voor jeugdleden vanaf O-18 verplicht om je Club-Scheidsrechter (CS) kwalificatie te halen. Heb je vorig jaar geen examen gedaan of ben je gezakt voor het examen, meld je dan bij E-learning om alsnog je CS-kaart te behalen.

Actie clubleden Twinsport Cruquius

Dank voor het doorlezen van de nieuwsbrief. Heb je input voor een volgende nieuwsbrief, mail het ons!