PERSONEELSMAGAZINE UITGAVE 02/2024

Woord vooraf

In deze digitale versie van het gedrukte ROCKWOOL personeelsmagazine de Uitschieter tref je een beknopte selectie aan van ingekorte artikelen uit de editie van juni 2024. Zo kun je op je tablet, desktop of smartphone snel en waar en wanneer je maar wilt een indruk krijgen van de interne mijlpalen en nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Wij wensen je veel kijk- en leesplezier.

Elektrificatie smeltovens lijn 6/8 (Deel 1)

Waarom doen we het en wat levert het op?

In 2050 heeft ROCKWOOL de ambitie van ‘netto nul uitstoot’ van broeikasgassen. In 2034 moet onze uitstoot al 38% minder zijn dan in 2019. Aan het behalen van die doelen dragen we bij door de smeltovens van lijn 6/8 te elektrificeren. We praten erover met Jos Dumoulin en Hans Spronken.

Hans Spronken (Manager Public Affairs & Technical Support): “Dit is een belangrijk pilotproject. We hebben binnen de Groep al ovens die elektrisch smelten, maar met een andere technologie en op veel kleinere schaal. In Roermond krijgen we de eerste grote opschaling. Echt bijzonder en iets om samen trots op te zijn.” Jos Dumoulin (Technical Director CWE): “De apparatuur waarmee wij de energie gaan toevoegen aan de smeltovens, die vind je nergens anders ter wereld. Op technologisch vlak spelen we daarmee in de Champions League.”

80% CO2-reductie

De smeltovens zijn onze grootste energieverbruikers en CO2-uitstoters. Hans: “Logisch dus dat we die nu aanpakken. Door het elektrificeren gaat de CO2-uitstoot voor elk van de twee productielijnen met maar liefst 80% omlaag. Voor onze hele fabriek betekent het een CO2-reductie van 50%.”

Sterk verbeterde milieu-impact

Hans: “Onze producten voor het isoleren van spouwmuren, die scoren op milieu-impact het allerbeste in de markt. Zelfs beter dan biobased materialen. Door het elektrificatieproject verbetert die score zelfs met 30%. Onze producten worden dus nog milieuvriendelijker.” Jos: “En ook ons verhaal naar buiten toe wordt een stuk positiever en groener. Ons duurzaamheidsprofiel verbetert enorm.”

Elektrificatie smeltovens lijn 6/8 (Deel 2)

Wie doet wat en wanneer?

Begin vorig jaar werd de projectorganisatie samengesteld voor het elektrificatieproject. Wouter Stams (Projectleider, Project Office) en Kirstin Goossens (Milieu- en Energiecoördinator) zijn er vanaf het begin bij. Zij vertellen over de status, de planning en welke uitdagingen zij zien.

Het technologisch concept voor de elektrificatie werd door Group Technology bedacht. In 2022 was het idee rond en kon de investeringsaanvraag worden ingediend. Die werd eind vorig jaar door ROCKWOOL goedgekeurd. Kort daarna werd de milieuvergunning aangevraagd. Het concept is uitgebreid getest in onze fabriek in Flechtingen. Voor lijn 6 heeft Group Technology het eerste nieuwe equipment besteld. Kirstin: “Eind juni moet het Technisch Ontwerp klaar zijn voor de aanbesteding van het fundatie- en staalwerk. De planning is dat in oktober de eerste schop de grond in kan.”

Boutjes-niveau

De projectorganisatie in Roermond moet zorgen voor de utilities (gas, water, stroom). En voor ondersteuning van de Deense collega’s bij de installatie in de fabriek. Maar er is meer. Wouter: “Wij moeten zorgen dat de nieuwe apparatuur goed wordt ontvangen in onze organisatie. Want uiteindelijk moeten wij alles zelfstandig kunnen bedienen en onderhouden. Daarom moet je aan de voorkant over alles goed nadenken, tot op boutjes-niveau.”

Uitdaging: ruimte

Het project bestaat uit een aantal grote brokken: (1) het aanleggen van de elektrische voeding en bekabeling, (2) het bouwen van een ‘toren’ en daarin installeren van alle hoge vermogens elektrische apparatuur, (3) het ombouwen van de Cupola-ovens en (4) het ombouwen van de rookgasfabriek. Het efficiënt gebruiken van de beschikbare ruimte is daarbij de grootste uitdaging.

11.000 huishoudens

Hoe bijzonder het elektrificatieproject is, realiseren Wouter en Kirstin zich maar al te goed. Wouter: “Het totale vermogen voor de twee ovens wordt bijna 40 MW. Daarmee kun je 11.000 huishoudens van stroom voorzien. Uniek en ongekend.” Kirstin besluit: ROCKWOOL investeert veel in technische oplossingen voor de toekomst. Dit project is voor mij de kers op de taart.”

Duurzamere productie van tomaten

Cherrytomaten telen met minder warmte en energie

Efficiënt omgaan met energie en minder warmte gebruiken zijn de uitdagingen voor de glastuinbouwsector. Grodan ontwikkelde een innovatieve proef die aantoonde dat tomaten in kassen kunnen worden geteeld met tot wel 40% minder warmte. Daardoor kon energie worden bespaard zonder de opbrengst van het gewas te verminderen.

25 jaar energie-evolutie

Door verbeteringen in klimaatregulatie daalde het gasverbruik sinds 2000 al van 60 naar 30 kubieke meter per vierkante meter. Grodan ging in de proef nog een stap verder: door ledverlichting, actieve ontvochtiging en nauwkeurige klimaatregeling werd het verbruik nog eens gehalveerd tot 15 kubieke meter per vierkante meter. In de proef werkte Grodan samen met haar partners Signify, Ridder, Wireless Value, BASF Groentezaden en Normec Groen Agro Control. Onderzoekscentrum Botany speelde een cruciale rol in het onderzoek naar energiezuinige teeltmethoden voor tomaten.

Duurzame vooruitgang

Met de verzamelde gegevens en voortdurende verfijningen in aanpak, streven de partners naar meer standaardisatie en automatisering in de kas. Het uiteindelijke doel is om een recept te ontwikkelen voor tomatentelers waarmee ze succesvol het warmteverbruik kunnen verlagen.

De belangrijkste resultaten:

• Tot wel 40% warmtebesparing mogelijk • Daling gasverbruik van 30 naar 15 kubieke meter per vierkante meter • Minder warmte in de kas maar toch grote opbrengst voor cherrytomaten van goede kwaliteit • Aanpassingen in het voedingsrecept maakten lager energieverbruik mogelijk.

Samen zorgen voor veiligheid

Group Safety Day Roermond

Van 29 april t/m 6 mei werd de jaarlijks terugkerende Group Safety Day georganiseerd. Zo veel mogelijk medewerkers kregen de kans om mee te doen aan workshops over verschillende veiligheidsthema’s.

Veiligheid bij dienstreizen

Kim van Bussel (Munckhof Business Travel) en Tom Otten (Forth Global) gaven interactieve sessies met waardevolle tips over veiligheid bij dienstreizen. Ze benadrukten het belang van een goede voorbereiding, waakzaamheid tijdens de reis en eventuele nazorg. Een verslag van de sessie inclusief contactgevens delen we binnenkort op SharePoint.

Trainingen

Op het Grodan-plein werden trainingen 'reanimatie/AED' en 'kleine blusmiddelen' gehouden door Barten BHV, ondersteund door onze MVK'ers. Er was veel animo en de opgedane kennis was zowel op het werk als privé een welkome aanvulling.

Wedstrijd veiligheidskennis

De firma Kader verzorgde een workshop in een ludieke spelvorm. Teams werden getest op hun kennis over veiligheid. Winnaar was het team van Gerold Verstraeten, Frank Teunissen, René Coenen, Loek Lagerweij, Marco Henstra en Emiel Bosch. Zij waren het snelste team en ontvingen de weekprijs. Alle deelnemers kregen na afloop een kleine attentie. We bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het goede verloop van deze Group Safety Day.

Organisatie Group Safety Day: Marion Moors, Wim Leerentveld, Erwin Halmans en Marcel Hundscheidt.

Innovatief optopproject

Rockpanel Woods geeft nieuwe uitstraling aan woongebouw Aquarius in Amstelveen

Van sociaal huurcomplex met een negatief imago naar een modern en duurzaam woongebouw met een frisse uitstraling. De Aquarius-flat in Amstelveen van woningcorporatie Eigen Haard onderging een indrukwekkende metamorfose. De renovatie met optopping leverde 34 extra woningen op. Rockpanel Woods siert de gevel van de nieuw gecreëerde zesde verdieping.

AG Nova Architecten tekende voor het ontwerp. Bouwbedrijf ERA Contour voerde het project uit. Jeroen Elings (Specification Manager): “In het ontwerp stonden vezelcement en aluminium ingetekend. ERA Contour wilde weten welke mogelijkheden wij hadden. Dan heb je het over visuele uitstraling, opbouw van de constructie, brandveiligheid en het budget. Uiteindelijk kozen ze Rockpanel Woods voor de optopping en Rockpanel Colours voor de andere verdiepingen.”

Hoge bouw, laag gewicht

Jeroen: “Bij een hoog project speelt het gewicht van de gevelbekleding een belangrijke rol. Alles wat je extra aan gewicht toevoegt, moet gewaarborgd worden in die fundering. Vezelcement is twee keer zo zwaar als Rockpanel.”

Wat naast het gewicht ook in het voordeel van Rockpanel sprak: de eenvoudige verwerkbaarheid, de visueel aantrekkelijke bevestiging en de natuurlijke uitstraling. En niet te vergeten de brandveiligheid. Onze gevelplaten voldeden aan de gevraagde Euro-brandklasse B.

Advies op de bouwplaats

Danny Bloos (Area Sales Manager) stond regelmatig op de bouw om tijdens het project advies te geven en vragen te beantwoorden: “Hoe kun je de gevelplaten het best bevestigen? Welke achterconstructie kies je en in welke dikte? Ga je nagelen of schroeven? En hoeveel schroeven per m2? Dat soort praktische zaken.”

Wielertoertocht

Rockbikers aan de start bij De Isaac Alternatieve

Op zondag 7 april verschenen 9 Rockbikers aan de start van de recreatieve wielertoertocht De Isaac Alternatieve. In hun opvallende ROCKWOOL-tenue reden ze met veel plezier en teamspirit door de Belgische Voerstreek.

Coördinator John Reneerkens was blij met de opkomst: “Ik wil alle collega’s bedanken die hebben meegefietst. Vanaf het eerste moment ging het niet over werk, maar over onze gezamenlijke passie: fietsen. Je leert je collega’s op een andere manier kennen en dat is fantastisch.”

Fietsen als team

Ook Wim Leerentveld fietste mee: “Het was een leuke rit en we hebben het erg gezellig gehad. Iedereen houdt goed rekening met elkaar.” John Reneerkens: “We vertrokken als team en kwamen ook als team aan. Bij beklimmingen wachten we op elkaar, en passen we het tempo aan als dat nodig is.”

Steeds meer collega’s sluiten zich aan bij de Rockbikers. Ook gek op fietsen? Meld je aan bij John Reneerkens: john.reneerkens@rockwool.com.

Deelnemers De Isaac Alternatieve

75 km gravel: Roger Caelen • 110 km race: Harrie Voss, John Reneerkens, Rob Dekkers, Rein Bidlot, Herman Tullemans, Wim Leerentveld • 160 km race: Wouter Stams, Bram Hendriks.

Projectverslag

Van 10 naar 100 jaar: een duurzame toekomst voor Bergia Frites in Roermond

ROCKWOOL Rainwater Systems presenteert met enthousiasme de bouw van de nieuwe productielocatie van Bergia Frites in Roermond. Belangrijk aspect bij dit project is het tijdelijk opvangen en infiltreren van het regenwater dat op de daken en verharde oppervlaktes valt. Opdrachtgever Bergia Frites gaat daarbij een flinke stap verder dan de norm.

Bergia Frites heeft haar ambitie op gebied van hemelwaterberging behoorlijk opgeschroefd. Zo moet er meer dan de door de gemeente vereiste 50 millimeter water in 24 uur verwerkt kunnen worden. Aannemer J.C.H. Hecker en Zoon maakte samen met onze Rockflow-adviseurs een onderhoudsarm en kostenefficiënt systeem. Dit systeem kan 100 millimeter water in 24 uur bufferen en infiltreren. Dat is twee keer zoveel als vereist. We vonden deze oplossing door een poreuze rioolbuis te combineren met een Rockflow-buffer en -infiltratiepakket.

Trots op dit werk

Victor Den Haan, projectbegeleider bij J.C.H. Hecker en Zoon: “Dit was de eerste keer dat we met Rockflow hebben gewerkt. Het Rockflow-infiltratieveld was niet complex om uit te voeren dankzij de supervlakke ondergrond. En door de goede voorbereiding en samenwerking met ROCKWOOL Rainwater Systems. We zijn trots op dit werk. Vooral ook omdat Bergia Frites een partij is die waarde hecht aan duurzaamheid en de lat hoger legt dan de huidige norm.”

Wil je meer lezen klik dan op onderstaande button voor de volledige digitale uitgave van de Uitschieter-editie van het tweede kwartaal 2024.

©2024 De Uitschieter eEditie is een uitgave van ROCKWOOL B.V.