BELLA ITALIA & MILLE MIGLIA Uitdagende routes, schitterende auto's, bijzondere hotels, voortreffelijke diners en véél sfeer

Proef Italië en beleef de sfeer van de Mille Miglia 2024

Toscane

Een roadtrip van zondag 9 tot en met zaterdag 15 juni 2024

Brescia staat in de tweede week van juni volledig in het teken van de Mille Miglia. Van heinde en ver komen bijzondere klassiekers met imponerende zes-, acht- en twaalfcilinders naar deze Italiaanse stad voor de start van de legendarische Mille Miglia. Een fantastisch spektakel dat je eens in je leven moet hebben beleefd, als het niet als deelnemer is, dan in elk geval als toeschouwer.

Sfeer tijdens de Mille Miglia

We hebben een fraaie roadtrip georganiseerd waarbij de Mille Miglia wordt gecombineerd met bijzondere bezoeken aan musea en steden, culinaire uitstapjes en routes over de mooiste wegen van Toscane. De start van de rit is bij het Gardameer, maar voor wie dat wil, bieden we een proloog aan: de mogelijkheid om gezamenlijk naar de start te rijden met twee overnachtingen, eenmaal in Frankrijk en eenmaal in Zwitserland. Ga je mee?

Italië staat garant voor voortreffelijk eten

HET PROGRAMMA

PROLOOG vrijdag 7 juni De deelnemers aan de proloog rijden op deze dag op eigen gelegenheid naar Colmar waar kamers zijn gereserveerd en we met elkaar dineren.

De eerste stop

PROLOOG zaterdag 8 juni Na het ontbijt leidt de route eerst over de snelweg en vervolgens via een aantal mooie passen naar de volgende bestemming in Lenzerheide in Zwitserland.

Na een dagje sturen, even relaxen

Zondag 9 juni De deelnemers aan de proloog rijden op deze dag via mooie en uitdagende Zwitserse passen naar het starthotel aan het Gardameer. De deelnemers die niet aan de proloog deelnemen, rijden daar op eigen gelegenheid naar toe. 's Avonds genieten we met elkaar het welkomstdiner. We verblijven drie nachten in het dit hotel omdat het een perfecte uitvalsbasis is voor de start van de Mille Miglia in Brescia.

Maandag 10 juni Vertrek naar Brescia waar we het Mille Miglia museum bezoeken en gezamenlijk lunchen. In de middag heeft in het centrum van de stad de presentatie van alle deelnemende auto's plaats en later op de avond de bijzondere zegening op Piazza Vittoria. 's Avonds schuiven we aan voor een gezamenlijk diner in Brescia.

Brescia staat geheel in het teken van de Mille Miglia

Dinsdag 11 juni Na het ontbijt vertrekken we weer naar Brescia. In de ochtend gaan we sfeer proeven op Piazza Vittoria waar alle auto's worden verzegeld, vanaf 11:30 uur worden de auto's opgesteld op de Viale Venezia en om 12:00 uur is de start van de eerste auto. Er is ook volop tijd om wat te winkelen of op een terras met een heerlijk koele Aperol Spritz van het schouwspel te genieten. Aan het einde van de middag gaan we terug naar het hotel zodat we daar nog even een frisse duik kunnen nemen voordat we met elkaar dineren.

Woensdag 12 juni Na het ontbijt nemen we afscheid van het Gardameer en rijden naar Mantua, de geboorteplaats van de grote Tazio Nuvolari die tweemaal de Mille Miglia won in de tijd dat veel wegen nog nauwelijks bestraat waren. Mantua is een prachtige stad die zeer de moeite waard is om te bezoeken. Aan het einde van de dag checken we in bij een zeer bijzonder en leuk Italiaans landgoed. Er worden ook wijn, olijfolie en balsamico gemaakt.

Niet alleen hotel, er worden ook wijn, olijfolie en balsamico gemaakt

Donderdag 13 juni Na het ontbijt vertrekken we naar het zuiden om een historisch heel belangrijk stuk van de Mille Miglia route te rijden. We stoppen in Sant'Agata Bolognese voor een fabrieks- en museumbezoek bij Lamgborghini waar we ook lunchen. Daarna rijden we naar de volgende bestemming waar we voor twee nachten onze tenten opslaan.

Fraai Italiaans hotel tussen de wijngaarden

Vrijdag 14 juni Een dagje relaxen in het hotel, een rondrit door Toscane of een combinatie hiervan. Aan het einde van de middag rijden we in ieder geval naar de legendarische Futa Pas, waar we de vermoeide deelnemers aan de Mille Miglia voorbij zien komen, vanuit het verre Rome.

Zaterdag 15 juni We hebben gisteren afscheid genomen van de Mille Miglia en begeven ons naar het noorden, via de Autostrada met een grote boog om het drukke Milaan heen naar de laatste overnachting van deze trip nabij de Mont Blanc waar we het afscheidsdiner hebben, overnachten en ons voorbereiden op de rit naar huis.

 • Vrijdag 7 juni PROLOOG
 • Diner en overnachting in Frankrijk
 • Zaterdag 8 juni PROLOOG
 • Diner en overnachting in Zwitserland
 • Zondag 9 juni
 • Welkomstdiner en overnachting aan het Gardameer (I)
 • Maandag 10 juni
 • Bezoek Brescia en de Mille Miglia
 • Dinsdag 11 juni
 • Bezoek Brescia en start Mille Miglia
 • Woensdag 12 juni
 • Rit naar Mantua
 • Bezichtiging Mantua
 • Donderdag 13 juni
 • Rit naar Sant'Agata Bolognese
 • Fabrieks- en museumbezoek Lamborghini
 • Vrijdag 14 juni
 • Dagje relaxen en einde middag naar Passo della Futa
 • Zaterdag 15 juni
 • Laatste etappe naar finish hotel en afscheidsdiner

Er is plaats voor maximaal 15 equipes. Deelname is mogelijk met een moderne of klassieke auto. Reken op een deelnameprijs van rond de € 7.000,= voor een equipe van twee personen exclusief de proloog.

Ben je geïnteresseerd in deze trip en vind je het leuk om met gelijkgestemden de Mille Miglia te beleven? Bel met Hetty Louwaard via 0651126482 of stuur een bericht via het e-mailadres hetty@petrol-and-wine.nl.

- onvoorziene wijzigingen voorbehouden -

www.petrol-and-wine.nl

Petrol & Wine heeft zich gespecialiseerd in reizen voor autoliefhebbers die houden van rijden op mooie en uitdagende wegen, van mooie en bijzondere hotels en die 's avonds graag genieten van elkaars gezelschap tijdens een smakelijk diner met een goed glas wijn

www.octanemagazine.nl

Octane magazine biedt elke twee maanden 166 pagina's met brandstof voor autoliefhebbers

Drie nachten aan het Gardameer

Heel veel fraaie auto's tijdens de Mille Miglia

Volop sfeer in Brescia

Uitstekende lunches en diners

Een stap terug in de tijd

Italië staat garant voor goede pasta

Veel gelijkgestemden tijdens de MM

De binnenstad van Brescia is het epicentrum van de MM

Sfeerproeven