Digital behandling populært hos kunderne
Flemming Bonde Jakobsen, CCO, Dansk Sundhedssikring:
Kære samarbejdspartner
Vores kunder er glade for vores digitale og telefoniske psykologbehandling, fysioterapi og lægehjælp. Det viser vores seneste tal.
Årsagen er, at online behandlingstilbud har flere fordele. Der er f.eks. ingen transporttid, man kan få behandlingen i trygge rammer i eget hjem. Det får flere og flere af vores kunder til at efterspørge de digitale behandlingsløsninger.
Helt konkret har vi oplevet en stigning på 100 procent over to år, når det gælder brugen af online og telefonisk psykologbehandling. Alene i juli måned i år benyttede knap 60 procent af Dansk Sundhedssikrings kunder online behandling, når de havde problemer med deres mentale sundhed.
Når det gælder fysioterapi, har vi set, at otte gange så mange efterspørger digitale muligheder i forhold til for to år siden, så vi nu årligt tilbyder over 10.000 onlineforløb med fysioterapi. Som mange af jer måske husker, så var vi blandt de første i Danmark til at indføre digitale behandlingsformer i sundhedsforsikringen.
I starten var nogle af vores kunder og også nogle i branchen skeptiske. Men i takt med, at den digitale udvikling og ny forskning viser stor effekt af online sundhedskonsultationer, så står vi ikke længere alene i branchen med de digitale løsninger.
Men jeg kan love jer, at vi fortsat er blandt de mest innovative, når det gælder nye online løsninger til kunderne, og jeg kan afsløre, at vi med vores forbedringer i 2025 vil få endnu mere fokus på de digitale løsninger til kunderne. Det vil I høre nærmere om i den kommende tid.
Kom og diskuter AI og forsikringer samt ESG i forretningen til mad og festlig fagdag med DSS
Der er stadig pladser. Tilmeld dig via mail til partnerdag@ds-sundhed.dk inden 6. september.
Er AI en forudsætning for succes på forsikringsmarkedet og er ESG en gamechanger for arbejdet med sundhed?
Hvis du vil dykke ned i svarene på de spørgsmål, gentager Dansk Sundhedssikring sidste års succes med en festlig fag- og partnerdag, hvor du denne gang kan møde professor Henning Langberg og adm. direktør Søren Eriksen. De vil gøre os alle klogere på emnerne sundhed, AI og ESG-rapportering.
Det sker den 11. september 2024 i de skønne rammer på Comwell Roskilde, Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde.
Det bliver en dag med mulighed for indsigt og sparring, hygge, lækker mad og fornøjeligt samvær. Skynd dig at tilmelde dig ved at sende en mail til partnerdag@ds-sundhed.dk. Vi har et begrænset antal pladser tilbage og deltagelse bliver efter ”først-til-mølle-princippet”.
Få nu nem adgang til vores sundhedspjecer via 'Sundhedssiden' - vores nye vidensportal om sundhed
Christopher Aakjær, salgschef, Dansk Sundhedssikring:
I sidste nyhedsbrev fik I adgang til vores sundhedspjecer om mental sundhed. Efter dialog med vores samarbejdspartnere giver vi jer nu adgang til alle vores pjecer om både mental og fysisk sundhed via én samlet portal 'Sundhedssiden'.
Nu har du et sted, hvor du kan hente nyeste viden om sundhed målrettet vores fælles kunder. Dermed kan du give vores fælles kunder nem adgang til vores sundhedsfaglige viden og pjecer, så både virksomheder og CPR-kunder kan styrke deres mentale og fysiske sundhed, før skaden opstår.
Nye tal: Bevægelse og tid hjælper bedst på folkesygdommen rygsmerter - også på lang sigt
Ryg- og nakkesmerter er en af danskernes store folkesygdomme, som godt 900.000 personer lever med ifølge Sygdomsbyrderapporten 2022. Men øvelser, bevægelse og tid er den bedste medicin mod smerter i ryg og nakke - også på lang sigt, viser nye tal.
At vågne med et hold i nakken, melde sig syg hos chefen og søge behandling hos en kiropraktor. Det er standardreaktionen for rigtig mange af de 900.000, der rammes af smerter i ryg- og nakke.
Men faktisk har forskningen længe påpeget, at nyopståede smerter i nakke og ryg helbredes lige så godt med tid og bevægelse, som med behandling eller piller.
Nu viser helt nye tal, at langt færre patienter får tilbagefald til ryg- og nakkesmerter, der kræver behandling, hvis de uddannes til at håndtere deres smerter ved at holde sig aktive og udføre målrettede øvelser, når de får ondt.
Tallene er resultatet af et samarbejde mellem forskere på Aalborg Universitet og Danmarks største sundhedsforsikringsudbyder Dansk Sundhedssikring. Forskerne har undersøgt forløbet for ryg- og nakkepatienter kaldet ’Godt fra Start’, som Dansk Sundhedssikring tilbyder sine kunder.
”Evidensen har længe vist, at ryggen på kort sigt har bedst af tid, bevægelse og øvelser, når den gør ondt. Nu kan vi se, at tid, bevægelse og øvelser også mindsker tilbagefald til behandlingskrævende rygsmerter, siger Per Gade, fagdirektør i Dansk Sundhedssikring.
Han står bag implementeringen af forløbet hos de 20.000 af Dansk Sundhedssikrings kunder, som årligt ringer med ondt i ryg og nakke.
Sådan fungerer ’Godt fra Start’
Når kunderne får et forløb med ’Godt fra Start’, vurderer en sygeplejerske eller en læge først, om smerterne kan skyldes noget alvorligt.
Er der ikke tale om en alvorlig tilstand, så modtager kunden en vejledning i, hvordan de kan håndtere smerterne ved at holde sig i gang med træningsøvelser for ryg, nakke eller lænd.
Vores sundhedsfaglige medarbejdere holder sig i tæt kontakt med kunden efter to dage for at se, om kunden har fået det bedre. Har kunden ikke det, så sendes kunden til behandling.
Resultaterne taler deres eget sprog
Med ’Godt fra Start’ får langt de fleste det bedre ifølge data fra forskningssamarbejdet. Syv ud af ti kunder med nye ryg- eller nakkesmerter, oplever så stor fremgang i løbet af få dage, at de ikke behøver blive sendt til yderligere behandling.
Og på lang sigt er ’Godt fra Start’ også almindelig behandling overlegen.
Over 12 måneder fulgte Aalborg Universitet to grupper af Dansk Sundhedssikrings kunder: 1000 patienter, som fik ’Godt fra Start’ og 10.000 patienter, som blev visiteret direkte ud til behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut.
Data viste efter 12 måneder, at dem, der fik behandling med det samme, havde langt højere tilbagefald end dem, der fik ’Godt fra Start’ og lærte at håndtere smerterne med bevægelse, øvelser og tid.
”Vi tolker resultaterne således, at dem, der fik Godt fra Start, lærte selv at håndtere et hold i nakken eller i lænden med øvelser, bevægelse og tid. Den strategi bruger de igen, næste gang de oplever samme symptomer, siger Per Gade.
Om godt fra start
Godt fra Start er et forløb udviklet i et samarbejde mellem forskere fra Aalborg Universitet og Dansk Sundhedssikring.
Som kunde hos Dansk Sundhedssikring får man først en sundhedsfaglig vurdering af, om ens ryg- eller nakkesmerter er alvorlige. Er de ikke det, bliver man vejledt til, hvordan man kan håndtere symptomerne med bevægelse, øvelser og tid. Man modtager rådgivning om øvelser af en sundhedsfagligt uddannet, som følger en tæt med opfølgende opkald de første dage efter problemets opståen. Hjælper denne tilgang ikke, får man adgang til behandling.
Om rygsmerter
Sygdomsbyrderapporten fra 2022 viser, at rygsmerter årligt koster samfundet ca. 21 mia. kroner i tabt produktion og 7 mia. kroner i behandling.