La Gran Vuelta a España Een roadtrip vol fantastische stuurmanswegen

Van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober 2024

Over eindeloze vlakten en door fraaie valleien van het Spaanse binnenland, met routes die je vast en zeker onder de indruk gaan brengen van de uitgestrektheid en schoonheid van dit prachtige land.

Indrukwekkende Spaanse vlakten

De start van de rit is aan de Spaanse oostkust, maar voor diegene die graag in goed gezelschap daarheen rijden, bieden we een proloog aan die je met twee overnachtingen in Frankrijk naar het starthotel brengt. Wie is er van de partij?

HET PROGRAMMA

PROLOOG woensdag 25 september De deelnemers aan de proloog rijden op deze dag op eigen gelegenheid naar de Bourgogne waar we in een klein hotel kamers hebben geboekt.

Overnachten in Frankrijk

PROLOOG donderdag 26 september Een hotel nabij de indrukwekkende Gorges du Tarn, vormt de eindbestemming van deze dag.

Uitrusten bij de Gorges du Tarn

Vrijdag 27 september De deelnemers aan de proloog rijden op deze dag via een lange of - indien gewenst - snelle route naar het starthotel aan het oostkust van Spanje. De deelnemers die niet aan de proloog deelnemen, rijden daar op eigen gelegenheid naar toe. 's Avonds genieten we met elkaar het welkomstdiner.

Starten aan de Spaanse oostkust

Zaterdag 28 september Over de geroemde N260, een van de beste stuurmanswegen in Europa, rijden we naar het westen, langs de voet van de Pyreneeën. Daarna door de schaars bevolkte binnenlanden naar het finishhotel van vandaag.

De chef van het hotel van deze etappeplaats kookt 1 Michelin ster van de hemel

Zondag 29 september Na het ontbijt vertrekken we naar het zuiden. Over eindeloze vlakten door het binnenland van Catalonië leidt de route naar een fraai klein vijfsterrenhotel.

Het stille binnenland van Catalonië

Maandag 30 september Vandaag rijden we verder naar het zuiden. Overnachting in een van de vele Paradors die Spanje rijk is.

Klassiek en stijlvol

Dinsdag 1 oktober Een dagetappe waarbij we veel witte molens gaan zien die we kennen uit de verhalen van Don Quichot de la Mancha. Aan het einde van de dag worden we met open armen ontvangen in het hotel, waarvan het restaurant ook bekroond is met een Michelin ster.

Goed vertoeven hier, een balletje slaan en daarna een uitstekend diner met voortreffelijke wijn

Woensdag 2 oktober We nemen afscheid van Castilla La Mancha voor de verlaten vlakten van Extramadura en slaan onze tenten op in de tweede Parador van deze trip.

De indrukwekkende Parador

Donderdag 3 oktober Vandaag weer noordwaarts, het natuurgebied Hurdes in, waar we overnachten.

Sweet dreams

Vrijdag 4 oktober Na een bezoek aan Salamanca rijden we door eindeloze velden en later ook wijngaarden naar onze een na laatste pleisterplaats.

Overnachten tussen de wijnranken

Zaterdag 5 oktober Het eindstation van deze roadtrip ligt aan de voet van de Pyreneeën.

Zondag 6 oktober Individuele thuisreis

Er is plaats voor maximaal 15 equipes. Deelname is mogelijk met een moderne of klassieke auto. De dagetappes liggen tussen 240 en 340 km. De prijs voor deze rondreis door Spanje ligt rond de € 7.500 per equipe van twee personen inclusief de proloog.

In deze prijs is onder meer inbegrepen:

  • de hotelovernachtingen inclusief ontbijten, diners en wijnen
  • eenmaal een lunch
  • het uitgebreide routeboek inclusief route-linkjes
  • begeleiding door Petrol & Wine

Ben je geïnteresseerd en vind je het leuk om met gelijkgestemden het mooie binnenland van Spanje te beleven? Vraag het volledige programma aan. Bel met Hetty Louwaard via 0651126482 of stuur een bericht naar hetty@petrol-and-wine.nl.

- onvoorziene wijzigingen voorbehouden -

www.petrol-and-wine.nl

Petrol & Wine heeft zich gespecialiseerd in reizen voor autoliefhebbers die houden van rijden op mooie en uitdagende wegen, van mooie en bijzondere hotels en die 's avonds graag genieten van elkaars gezelschap tijdens een smakelijk diner met een goed glas wijn

www.octanemagazine.nl

Octane magazine biedt elke twee maanden 166 pagina's met brandstof voor autoliefhebbers

Blowing in the wind

Aperitief voor het diner

Desayuno

Koken met passie

Mooie gerechten

Jigsaw puzzle

Dineren met dit uitzicht

We gaan zeker een aantal mooie Spaanse wijnen ontdekken

Handgemaakte espadrilles

Logeren tussen de wijnranken