Loading

Unge Skaber Byrum

De unge skulle være med.. Områdefornyelsen har siden et børnetopmøde under Kvarterplansprocessen i 2017 engageret og involveret de unge i udviklingen af Sundby. Projektet ”Unge skaber byrum” blev sat i gang i 2017 og der har frem til 2022 været afviklet flere ungeforløb/-projekter, som du kan læse om her.

Vi har involveret elever fra Sundbys skoler i arbejdet med udviklingen af konkrete byrum i området. Særligt i udviklingen af Sundbyøster Plads, Englandsparken og Fælled til strand, har unge givet deres input med.

Hvad er der sket i projektet?

Skoleklasser fra Sundbyøster Skole byggede farvestrålende byrumsmøbler til Sundbyøster Plads på baggrund af deres egne analyser og design. Med møblerne ville de unge gerne give flere muligheder for ophold og dermed skabe mere liv på pladsen. De to byrumsmøbler, der forstiller et stort S og et Ø, stod på Sundbyøster Plads i foråret 2018 og var startskuddet til den kommende fornyelse af Sundbyøster Plads.

I foråret 2018 havde 8. klasser også Sundby på skoleskemaet, da Coding Class rullede ud i 8. klasserne på Højdevangens Skole. Her skulle eleverne bruge Sundby som case og programmere et spil, der kunne få folk til at gå på opdagelse i Sundby.

I juni 2018 gik turen til Højdevangens Skole, hvor fire 7. klasser havde undervisning på NEXT, hvor de byggede byrumsmøbler til Sundby. De lysende siddemøbler i forskellige farver plexiglas, skabte lys og stemning på Sundbyøster Plads i efteråret 2018.

Som en del af Lysfestivalen i Englandsparken i 2019 designede og byggede seje unge fra Højdevangens Skole, Gerbrandskolen og Sundbyøster Skole forskellige installationer, fx sjove skraldespande og en lysende giraf.

I 2021 var fire 5. klasser fra Peder Lykke Skolen med i forløb om at gentænke Peder Lykkes vej. De undersøgte og analyserede vejen og efter at have spillet et brætspil, hvor spillepladen var selve vejen, lavede de fantasifulde collager af hvordan vejen kunne se ud i appen Arki-city.

I 2022 inviterede vi lokale børn til at hjælpe med at udvikle en ny legeplads i Englandsparken. De tegnede de magiske væsner de forestillede sig lever i parken og kom med ideer til legepladsfunktioner. Workshoppen blev brugt som inspiration til den nye legeplads i parken.

Billeder fra det allerførste børnetopmøde i 2017.

Områdefornyelsen Sundby blev afsluttet i 2023 og siden her opdateres ikke længere.