ASAHI-terveysliikuntaa KYLÄTALO GILLESSÄ ÖSTERSUNDOMISSA

Koko perheen tapahtuma

to 11.7., klo 12.30 – 17.00

Tapahtumassa on paikalla yksi suomalaisen asahin kehittäjistä, sisätautien- ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mähönen, joka kertoo asahin syntyhistoriasta sekä asahin terveysvaikutuksista kehoon ja mieleen.

Paikalla on myös suomalaisen sauvakävelyn kehittäjä sekä spiraalistabilaatiokouluttaja Tiina Arrankoski, joka avaa meille ryhdikkään ja tehokkaan sauvakävelyn saloja sekä pintaraapaisun spiraalistabilaation merkityksestä liikkeen tuottamisessa. Tiedossa on tottakai myös asahiharjoitteita sopivissa väleissä, asahiohjaaja Sirkku Vaskimo.

Tarjolla on pientä purtavaa, kahvia, teetä ja lapsille pillimehua ym. Käytössä on jääkaappi ja mikro omia eväitä varten.

Paikka: Hedåsen juhlatalo, Hedåsintie 17, 01120 Västerskog.

Tapahtuman hinta: 65,00 €, lapset ilmaiseksi (alle 12 v). Maksutavat kortti, käteinen, mobilepay tai tilille FI81 3939 0064 4169 51

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: sirkku.vaskimo@gmail.com tai whatsapp 0400 433 650 (ilmoittautumiunen tarjoiluiden vuoksi).

Tule mukaan viettämään kiva ja liikunnallinen kesäpäivä!

Asahi on suomalaista terveysliikuntaa

Asahi on Suomessa kehitettyä kehon ja mielen matalan kynnyksen terveysliikuntaa. Liikkeet tehdään seisten (istuenkin onnistuu) ilman välineitä ja se sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Päälle rennot vaatteet, mukaan vesipullo ja iloinen mieli. Tervetuloa kokeilemaan!

Tiesitkö tämän?

Asahi on turvallinen kuntoilumuoto, eikä sen harjoittelussa ole havaittu haittavaikutuksia. Harrastajille tehdyissä kyselytutkimuksissa on saatu innostavaa palautetta. Harrastajilta saadun tiedon mukaan asahi on lievittänyt monia ongelmia: niska-hartiaseudun jännitysvaivoja, olkapäiden vaivoja, nivelkipuja, selkävaivoja ja vähentänyt stressituntemuksia.

Asahin voit aloittaa koska vaan, liikesarjoja kerrataan, joten mukaan rytmiin pääsee helposti.

Yrjö Mähönen, sisätautien- ja geriatrian erikoislääkäri, on asahin lääketieteellisen tiedon takana. Hän huolehtii, että kaikki terveyteen liittyvät väittämät asahissa perustuvat länsimaiseen lääketieteeseen ja ovat näin perusteltavissa erilaisin tutkimuksin.

Asahin kehitystyö aloitettiin 20 vuotta sitten. Tämän juhlistamiseksi Ilpo Jalamo on kehittänyt Asahi Flow-sarjan, jonka ensiaskelia pilottiryhmä pääsi harjoittelemaan Lohjalle.

Östersundom Gillen asahiryhmäläisten kommentteja:

Ohjaajamme ottaa kaikkien mahdolliset krempat ja rajoitukset huomioon ja on super hyvä kannustamaan. Parasta on myös yhdessä tekemisen meininki ilman suorituspaineita!
Mulla on säännölliset crossfit-treenit ja asahi on osa viikottaista palauttavaa kehonhuoltoa matalalla sykkeellä jossa käydään läpi kehon liikelaajuuksia. Asahi sopii minulle hyvin lempeiden liikkeidensä takia joita voi tehdä omaan tahtiin.
Näyttöpäätteen ääressä päivittäin 8-11 h työskentelevä ruuhkavuosia elävä äiti saa veren kiertämään jumittuneella niska-hartiaseudulla, lempeällä tavalla ja nopeasti asahia harjoittamalla. Työajatukset ja -haasteet unohtuvat; Olen saanut paljon vinkkejä arkeen. Kiva porukka on vielä extraplussaa!

Asahia kylätalo Gillessä

Asahiterveysliikuntaa keskiviikkoisin klo 18.00-18.45 ja klo 19.00–19.45.

Hinta on 8,-/kerta. Saatavissa myös sarjakortit, 5 krt/35,- tai 10 krt/60,-. (Kesäaikaan ulkokentällä ollessamme, sarjakorteilta veloitetaan vai puolikas maksu :-) Maksu MobilePay, kortti tai käteinen.

Tutustumiskerta on ilmainen!

Paikka: Kylätalo Gille, Kappelintie 6, talo 16. Helsinki 00890. (Östersundom)

Tule mukaan!

Hyvä hengitys on tärkeää.
Sään salliessa nautimme hiekkakentällä
Asahin liikkeet ovat liikkuvuutta ja tasapainoa kehittäviä. Ja porukassa on hauskaa!

Ohjaajamme Sirkku Vaskimo

Kuulin asahista ensimmäistä kertaa syksyllä 2021 ja ilmoittauduin toisella jumppakerralla alimman tason C-ohjaajakoulutukseen, koska totesin asahin lempeiden liikkeiden tekevän ihmeitä nikamavaurioiselle selkä- ja kaularangalleni. C-ohjaajaksi valmistuin marraskuussa 2021. Halusin kuitenkin syventää osaamistani, joten lähdin kouluttajani Maarit Lintukorven kanssa Espanjan valloitusmatkalle tammikuussa 2022 Fuengirolaan.

B-ohjaajaksi valmistuin helmikuussa 2022. Helmikuun lopulla 2022 aloitimme kylätalo Gillen tunnit. Edelleen kävin eri ohjaajien ja kouluttajien tunneilla sekä teemapäivillä ja yhdistyksen järjestämällä Rodoksen matkalla toukokuussa. Koska olin lähes kaikissa asahitapahtumissa mukana, vuonna 2022 minut valittiin vuoden asahiohjaajaksi. Marraskuussa 2022 olin jälleen kouluttajani Maaritin kanssa viemässä Fuengirolan suomalaisyhteisöön asahin ilosanomaa. Toukokuussa 2023 taas Rodoksella, joka on jo traditio. Kesä- ja syyskuussa Viron valloituksella. Marraskuussa 2023 alkoi A1-kouluttajakoulutukseni Fuengirolassa, joka jatkuu kesään asti. Käyn edelleen 2–3 kertaa kuukaudessa päivittämässä osaamistani kouluttajakoulutuksen lisäksi.

TERVETULOA!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

sirkku.vaskimo@gmail.com tai puhelimessa WhatsApp 040 043 3650

Kuvat: Anne Luukkonen, Tiina Auer ja Sirkku Vaskimo

Tutustu asahiin klikkaamalla laatikkoa: